Ολυμπιακός: Η ιστορία του αριστερού μπακ, από τον Ζαϊντού στον Ρέις και τον Ρέμπτσιουκ

Επέμεινε πορτογαλικά ο Ολυμπιακός επιχειρώντας να πάρει εξελίξιμους ποδοσφαιριστές. Ποιες οι διαφορές των τριών περιπτώσεων και πως ο Ρέμπτσιουκ έπιασε λιμάνι, ενώ δεν έγινε το ίδιο με Ζαϊντού και Ρέις.

Ολυμπιακός: Η ιστορία του αριστερού μπακ, από τον Ζαϊντού στον Ρέις και τον Ρέμπτσιουκ

Από τις αρχές Αυγούστου όταν ο Κώστας Τσιμίκας μάζεψε τα πράγματα του και μετακόμισε στο Λίβερπουλ στο αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού δημιουργήθηκε ένα κενό. Εκεί έπεσε όλο το βάρος των Πειραιωτών, διότι ήταν πολύ σημαντικό να βρεθεί ο αντικαταστάτης ενός ποδοσφαιριστή που είχε πολύ σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά.

Στο λιμάνι εύχονται να τους βγει η επιλογή του Όλεγκ Ρέμπτσιουκ και να ξεμπέρδεψαν με αυτή την ιστορία. Πριν τον δούμε, όμως, στο χορτάρι δεν μπορούμε να βάλουμε το χέρι μας στη φωτιά. Είναι θετικό ότι αν και 22 ετών έδειξε τόσο σίγουρος για την επιλογή του και αποφασισμένος για την ομάδα που θα συνέχιζε την καριέρα του.

Ο Ολυμπιακός επέμεινε πορτογαλικά και τον Ιανουάριο, αλλά αποδείχτηκε γι' ακόμα μία φορά ότι δεν είναι απλό να πάρεις έναν εξελίξιμο ποδοσφαιριστή από τη συγκεκριμένη χώρα. Η πρώτη επιλογή ήταν ο Ζαϊντού με τον Ολυμπιακό να φτάνει την προσφορά του στα 4 εκατ. ευρώ στη Σάντα Κλάρα. Όταν οι Πειραιώτες άγγιξαν τον Νιγηριανό στο… κόλπο μπήκε η Πόρτο και με τα ίδια χρήματα πήρε τον παίκτη. Ο 23χρονος μπακ ήθελε να πάει στην Πόρτο, η Σάντα Κλάρα που έχει καλές σχέσεις μαζί της, ήθελε να τον δώσει και έτσι ο ποδοσφαιριστής μετακόμισε στο "Ντραγκάο". Ο Ζαϊντού που τόσο πολύ τον ήθελε ο Ολυμπιακός έχει κάνει 17 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 2 γκολ.

Ένας εξελίξιμος ποδοσφαιριστής και με τα χαρακτηριστικά που ήθελε έψαχνε ο Ολυμπιακός κατέληξε στην Πόρτο, η οποία δεν επέτρεψε να χαθεί. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες στράφηκαν στον Ματέους Ρέις. Σε ηλικία 25 ετών ήταν βασικότατος στη Ρίο Άβε και ο Πέδρο Μαρτίνς θεωρούσε ότι θα του έκανε τη δουλειά. Σε αντίθεση με τον Ζαϊντού, ο Ρέις δελεάστηκε με την προοπτική του Ολυμπιακού και είπε το "ναι". Έφτασε στο σημείο να εκβιάσει την ομάδα του και η Ρίο Άβε να έχει κρεμασμένο το δελτίο του στον τοίχο.

Πριν μερικές εβδομάδες το όνομα του έπεσε πάλι στο τραπέζι για να γίνει η μεταγραφή τον Ιανουάριο. Κάπου εκεί μπήκε στο κόλπο η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και είναι έτοιμη τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει τη μεταγραφή. Ο Ματέους θα συνεχίσει την καριέρα του στην πρωτοπόρο του πορτογαλικού πρωταθλήματος που επίσης δεν επιτρέπει να χαθεί ένας καλός μπακ.

Παρόλα αυτά οι Πειραιώτες "σημάδεψαν" τον Ρέμπτσιουκ και πάλι η Πόρτο μπήκε στην υπόθεση για να σταματήσει αυτή τη μεταγραφή. Ο Μολδαβός, όμως, ψήφισε Ολυμπιακό και η Πάσος Φερέιρα του φέρθηκε τίμια και σωστά δίνοντας τον στους πρωταθλητές Ελλάδας. Ένας εξελίξιμος παίκτης σε ηλικία 22 ετών που πάλι μία από τις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας πήγε να τον "κλέψει".

Η μεταγραφική ιστορία με τον αριστερό μπακ δίδαξε στον Ολυμπιακό ότι από μία τέτοια χώρα δεν είναι απλό πράγμα να πάρεις έναν εξελίξιμο ποδοσφαιριστή. Οι ανταγωνιστές είναι θηρία που ομάδες όπως η Πάσος Φερέιρα, η Ρίο Άβε και η Σάντα Κλάρα είναι υπό έλεγχο σε τέτοιες υποθέσεις. Και για να γίνει μία τέτοια μεταγραφή χρειάζεται συνδυασμός καταστάσεων. Η Πάσος Φερέιρα δεν θέλησε να παίξει το παιχνίδι της Πόρτο, ο Ρέμπτσιουκ ήθελε Ολυμπιακό και η μεταγραφή έγινε. Ο Ζαϊντού δεν ήθελε, ενώ η Ρίο Άβε δεν έδινε τον Ρέις. Οι Πειραιώτες "χτύπησαν" μπακ που οι "μεγάλοι" της Πορτογαλίας δεν ήθελαν να χαθούν και κατάφεραν και πήραν τον Μολδαβό.