Ολυμπιακός: Το παρελθόν του Ρέμπτσιουκ με τον Κονσεϊσάο, ο Ντέκο και το «όχι» στην Πόρτο

Ο Όλεγκ Ρέμπτσιουκ πήγε κόντρα σε όλους προκειμένου να καταφέρει να μπει στο αεροπλάνο για να αγωνιστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Το παρελθόν του Ρέμπτσιουκ με τον Κονσεϊσάο, ο Ντέκο και το «όχι» στην Πόρτο

Από την πρώτη στιγμή που ο Ολυμπιακός βγήκε στην αγορά για την απόκτηση αριστερού μπακ στόχευσε στον Όλεγκ Ρέμπτσιουκ. Ο αμυντικός της Πάσος Φερέιρα ήταν ο εκλεκτός του Πέδρο Μαρτίνς και του τμήματος σκάουτινγκ των "ερυθρόλευκων". Η απόφαση να προχωρήσουν την υπόθεση του ήταν άμεση με τους Πειραιώτες να ξεκινούν τις επαφές γνωρίζοντας τις δυσκολίες.

Από την πρώτη στιγμή, ωστόσο, οι πρωταθλητές Ελλάδας κατάλαβαν ότι έχουν έναν σύμμαχο σε αυτή την ιστορία και αυτός δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Ο Ρέμπτσιουκ έχει κάνει μία καλή σεζόν με τη φανέλα της Πάσος Φερέιρα και είδε στον Ολυμπιακό μία μεγάλη πρόκληση για την καριέρα του.

Ακόμη και όταν στη μέση μπήκε η Πόρτο και προσπάθησε να τον πάρει εκείνος ήταν ξεκάθαρος. «Έχω ήδη το μυαλό μου στον Ολυμπιακό και θα ήθελα να παίξω για αυτόν», φέρεται να απάντησε ο Ρέμπτσιουκ στους ανθρώπους της Πόρτο όταν εκείνοι έκαναν μία διερευνητική επαφή. Αυτό αποκάλυψαν Πορτογάλοι στο twitter και στη συνέχεια οι "Δράκοι" έκαναν πίσω, αφού με το ζόρι δεν μπορούσαν να πάρουν τον ποδοσφαιριστή.

Ο Ρέμπτσιουκ κέρδισε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού από την πρώτη στιγμή δείχνοντας τους πόσο πολύ θέλει να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Πρόκειται για ένα ευγενικό παιδί που πέρασε πολύ έντονες ημέρες. Ο Μολδαβός μπακ βρέθηκε πραγματικά στη μέση μίας ζόρικης κατάστασης γι' αυτόν. Από τη μία ήταν η Πόρτο και ο μάνατζερ του ο Ντέκο. Ο άλλος άσος των "Δράκων" που κατέχει και το 20% των δικαιωμάτων του φυσικά και ήθελε να τον πάει στο Πόρτο.

Και σε αυτόν πήγε κόντρα ο 22χρονος μπακ προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα. Δεν ξέχασε επίσης ότι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο ήταν ο προπονητής που τον είχε "κόψει" όταν άνηκε στο ρόστερ της Πόρτο. Ο τεχνικός των "Δράκων" είχε απορρίψει τον Ρέμπτσιουκ και κάπως έτσι είχε καταλήξει στην Πάσος Φερέιρα. Ο ποδοσφαιριστής δεν θα ρίσκαρε να γυρίσει σε μία ομάδα που είχε απορριφθεί και να είναι αναπληρωματικός του Ζαϊντού. Έτσι προτίμησε τον Ολυμπιακό έχοντας μιλήσει φυσικά και με τον Πέδρο Μαρτίνς.