Όλοι κάναμε λάθος και γίναμε σοφότεροι με τον Βινάγκρε

Ο Ρούμπεν Βινάγκρε μάς υπενθύμισε ότι το μεγαλύτερο λάθος στις μεταγραφές είναι να αποθεώνονται, προτού φορέσουν τη φανέλα του Ολυμπιακού. Όλοι γίναμε σοφότεροι με την περίπτωση του Πορτογάλου.

Όλοι κάναμε λάθος και γίναμε σοφότεροι με τον Βινάγκρε

Τέλος ο Ρούμπεν Βινάγκρε από τον Ολυμπιακό. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να αναχωρήσει για την Μπράγκα, ώστε να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους «αρσεναλίστας» και να ξεμπερδέψει ο νταμπλούχος Ελλάδας από έναν ποδοσφαιριστή που μάλλον με το ζόρι ήρθε στη χώρα μας.

H περίπτωση του 21χρονου Πορτογάλου αριστερού μπακ μάς έκανε όλους σοφότερους. Η εικόνα του στο πρώτο μισό της σεζόν, τα ξαφνικά ταξίδια του στην Πορτογαλία για... ψυχολογικούς λόγους στη διακοπή του Νοεμβρίου, οι τραυματισμοί του πριν από τα ματς πρωταθλήματος, η «ανάστασή» του πριν από τα παιχνίδια του Champions League και η ραθυμία του στις προπονήσεις, ήρθαν να μας υπενθυμίσουν ότι καμία μεταγραφή δεν πρέπει να αποθεώνεται όταν γνωστοποιείται ότι ολοκληρώνεται.

Είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε άπαντες. Ο Τύπος, ή ο κόσμος να αποθεώνουν έναν ποδοσφαιριστή πριν καν τον δούμε! Φυσικά και δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε στις 5 Οκτωβρίου, όταν έπιασε λιμάνι ο Βινάγκρε, ότι θα έκανε... κόλπα έως τα Χριστούγεννα και ότι θα είχε μία περίεργη συμπεριφορά λες και έκανε... χάρη στον Ολυμπιακό που ήρθε.

Η ιστορία με τον Βινάγκρε θα πρέπει να είναι διδακτική... Ναι μεν είχε ένα «ελκυστικό» πακέτο, επρόκειτο για έναν ποδοσφαιριστή που είχε 33 συμμετοχές την περσινή σεζόν με την Γουλβς, εξακολουθεί φυσικά να είναι ένας προικισμένος ποδοσφαιριστής, σε καμία περίπτωση δεν είναι κακός παίκτης και η ποιότητά του είναι τέτοια που μπορεί να σταθεί σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν παίζει ρόλο μόνο η ποιότητα. Αντιθέτως, σημαντικότερο παίζουν η νοοτροπία και η διάθεση.

Ο Βινάγκρε από τις πρώτες του μέρες σαν να φάνηκε ότι είχε μία υπεροψία. Καλό λοιπόν, είναι στις μεταγραφές να μην βιαζόμαστε να αποθεώσουμε τα νέα αποκτήματα, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να εκτεθούμε.

Τώρα, ετοιμάζει βαλίτσες για Ελλάδα ο Όλεγκ Ρέμπτσιουκ, έναν παίκτη για τον οποίο επέμενε ο Μαρτίνς από το καλοκαίρι και τελικά θα πιάσει λιμάνι μετά από μερικούς μήνες. Και ο Μολδαβός είναι ένας ποδοσφαιριστής που από τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, φαίνεται να είναι αρκετά προικισμένος, ωστόσο, καλό είναι να τον περιμένουμε με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αν θα μπορεί να σηκώσει το βάρος της, αν είναι ικανός να μπει στα... παπούτσια του Τσιμίκα που ζει το όνειρό του στο Άνφιλντ. Σε σχέση με τον Βινάγκρε πάντως, ο Ρέμπτσιουκ θέλει σαν τρελός να έρθει στα μέρη μας.

Φυσικά όπως την «πατήσαμε» και βιαστήκαμε με τον Βινάγκρε, πρέπει να είμαστε το ίδιο προσεκτικοί και σε περιπτώσεις... Βαλμπουενά. Και για τον Γάλλο ακούγονταν διάφορα: Ότι θα έρθει στη χώρα μας για τα τελευταία ένσημα, ότι είναι παλαίμαχος, ότι δεν τον βαστάνε πλέον τα πόδια του... Τελικά, ο «Αστερίξ» τούς διέψευσε όλους. Το ίδιο και ο Ελ Αραμπί, που προερχόταν από την παρουσία του στα γήπεδα του Κατάρ και εκφράστηκαν επιφυλάξεις, επειδή δεν αποκτήθηκε ο... Μπεργκ (που προερχόταν από τα Εμιράτα).

Η ιστορία με τον Βινάγκρε λοιπόν, ήταν διδακτική για όλους. Φυσικά στο άκουσμα μίας μεταγραφής, δεν γίνεται να μην αναφέρει ο Τύπος τα θετικά του στοιχεία, αλλά καλό είναι να ψάχνουμε λίγο περισσότερο τα... κουσούρια του. Μπορεί να μην αρέσει στις διοικήσεις των συλλόγων να βγαίνουν προς τα έξω και τα αρνητικά στοιχεία ενός νέου αποκτήματος, αλλά ο κόσμος οφείλει να τα γνωρίζει όλα.