Ψάχνουν μια… ζαριά καλή

Η μάχη μεταξύ Απόλλωνα και Κέρκυρας για την παραμονή και η πιθανότητα εμπλοκής τρίτης ομάδας

 

 

 

 

 

Ψάχνουν μια… ζαριά καλή

Απόλλων εναντίον Κέρκυρας. Αν προτιμάτε Παράσχος εναντίον Ματζουράκη. Το φινάλε του πρωταθλήματος θα βρει έναν να χαμογελά καθώς όλα δείχνουν ότι η μάχη της παραμονής είναι υπόθεση των δύο. Εκτός και εάν έως το φινάλε προκύψει και άλλη ομάδα κάτι που προς στιγμήν δεν δείχνει πιθανό.

Με δεδομένο ότι ο Πλατανιάς μόνο σε θαύμα μπορεί να ελπίζει –έχει μόλις δέκα βαθμούς-, ο Απόλλωνας Σμύρνης και η Κέρκυρα που ισοβαθμούν με 19 βαθμούς από χθες, είναι οι δύο ομάδες που θα δώσουν τη μεγάλη μάχη.

Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ουσιαστικά η μία ακολουθεί το πρόγραμμα της άλλης. Για την ακρίβεια ο Απόλλωνας ακολουθεί το πρόγραμμα της Κέρκυρας. Έτσι, στους πέντε από τους έξι αγώνες που απομένουν θα αντιμετωπίσουν τις ίδιες ομάδες. Θα παίξουν και οι δύο με Λάρισα, Λαμία, Ολυμπιακό, Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ ενώ η Κέρκυρα θα αντιμετωπίσει και τον Ατρόμητο ενώ ο Απόλλωνας τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τόσο η Κέρκυρα όσο και ο Απόλλωνας θα δώσουν τρεις από τους αγώνες τους εντός έδρας και τρεις εκτός. Ουσιαστικά, η ομάδα που θα καταφέρει να κάνει το κάτι παραπάνω, να πάρει δηλαδή βαθμούς απέναντι σε πολύ δύσκολους αντιπάλους είναι αυτή που θα σωθεί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο ομάδων:

ΑγωνιστικήΠρόγρ. ΚέρκυραςΠρόγρ. Απόλλωνα
25ηΛάρισα *ΠΑΣ Γιάννινα *
26ηΛαμίαΛάρισα
27ηΟλυμπιακός *Λαμία *
28ηΑστέρας ΤρίποληςΟλυμπιακός
29ηΑΕΚΑστέρας Τρίπολης *
30ήΑτρόμητος *ΑΕΚ

* Με αστερίσκο οι εκτός έδρας αγώνες

Το πλεονέκτημα της Κέρκυρας

Υπάρχει μια λεπτή διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες που όμως μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο φινάλε. Κέρκυρα και Απόλλωνας ισοβαθμούν όμως στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη ισοβαθμία «καίει» την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Ο λόγος είναι ο αγώνας της Ριζούπολης έληξε ισόπαλος 0-0 και πριν από μια εβδομάδα η Κέρκυρα νίκησε εντός έδρας με 2-0. Ως εκ τούτου στην ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη αρκεί να πάρει όσους βαθμούς πάρει και ο αντίπαλός του. Αντίθετα, ο Γιώργος Παράσχος ψάχνει έναν περισσότερο από τον αντίπαλό του.

Οι πιθανότητες για Λαμία και Λάρισα

Μια ματιά στη βαθμολογία δείχνει ότι υπάρχει πιθανότητα εμπλοκής στη μάχη της παραμονής και άλλων ομάδων και συγκεκριμένα της Λαμίας και του Λεβαδειακού. Κέρκυρα και Απόλλωνας έχουν 19 βαθμούς, η Λαμία 23 και η Λάρισα 25. Μάλιστα και οι δυο θα παίξουν τόσο με Κέρκυρα όσο και με Απόλλωνα. Αν στραβοπατήσουν στα συγκεκριμένα ματς, τότε δεν είναι απίθανο να εμπλακούν στη μάχη της παραμονής.