Η σημασία των άκρων για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός καλείται να βρει τον Ιανουάριο ποδοσφαιριστή που θα του ανεβάσει επίπεδο το αριστερό άκρο της άμυνας και θα αλλάξει όλη την εικόνα της ομάδας του.

Η σημασία των άκρων για τον Ολυμπιακό

Ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση αριστερού μπακ. Ήταν κάτι που το ξέραμε όλοι, αλλά ο Πορτογάλος προπονητής το επισημοποίησε μετά το παιχνίδι με την ΑΕΛ. Για τους Πειραιώτες ήταν πολύ σημαντικό από το καλοκαίρι να βρουν ακραίους μπακ που θα καλύψουν τα κενά των Τσιμίκα και Ομάρ.

Δεν ήταν καθόλου εύκολο, διότι αμφότεροι είχαν τρομερή επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά. Έτσι όπως έχει μάθει να παίζει ο Ολυμπιακός οι ακραίοι μπακ είχαν πολύ σημαντικό μερίδιο στον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Γι' αυτό και ο Ολυμπιακός έψαχνε το καλοκαίρι μπακ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Δεν κατάφερε να πάρει αυτούς που ήθελε, αλλά θα επιχειρήσει να τον Ιανουάριο να βρει ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη δουλειά. Από αριστερά έχει μείνει μόνο ο Χολέμπας και είναι αδύνατον να βγάλει μόνος και το δεύτερο μισό της σεζόν. Ο 36χρονος μπακ έχει ήδη υπερβεί τον εαυτό του, αλλά δεν μπορεί να αντέξει μόνος του στο υπόλοιπο.

Έτσι για εκείνη την πλευρά ο Ολυμπιακός έχει βγει στην αγορά και θα προσπαθήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε μία περιορισμένη αγορά όπως είναι αυτή του Γενάρη να βρει τον παίκτη που θα βάλει ταχύτητα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, θα δημιουργήσει υπεραριθμία όταν η ομάδα του Πειραιά θα επιτίθεται και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Ίσως αν ο Ολυμπιακός είχε έναν ποδοσφαιριστή που θα έκανε όλα αυτά από την αριστερή πλευρά να ήταν μικρό το κακό και από δεξιά. Τώρα του λείπει και από δεξιά ένας τέτοιος παίκτης και γι' αυτό βγαίνει στην αγορά να βρει και από εκεί έναν ποδοσφαιριστή που θα κάνει παιχνίδι. Για τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικό να μπορέσει να δυναμώσει στα άκρα, διότι έτσι θα αλλάξει όλος ο τρόπος παιχνιδιού του.