ΑΕΚ: Τέλος ο Καρέρα!

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον Ιταλό προπονητή Μάσιμο Καρέρα σήμερα (22/12) το απόγευμα.

ΑΕΚ: Τέλος ο Καρέρα!

Παρελθόν αποτελεί από σήμερα (22/12) το απόγευμα για την ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα.

Ο Ιταλός τεχνικός απολύθηκε από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ μία ημέρα μετά το ισόπαλο εντός έδρας 2-2 με τον Βόλο, ένα αρνητικό αποτέλεσμα που προφανώς αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Τη λύση της συνεργασίας της με τον Καρέρα γνωστοποίησε η «Ένωση» μέσω σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε και που αναφέρει τα παρακάτω, ευχαριστώντας πάντως τον Ιταλό κόουτς για τις υπηρεσίες του:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Μάσιμο Καρέρα.

Ο Ιταλός προπονητής συμπλήρωσε χθες 50 αγώνες στον πάγκο της ομάδας μας, με απολογισμό 27 νίκες, 12 ισοπαλίες και 11 ήττες. Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ πριν από περίπου έναν χρόνο και κάθισε για πρώτη φορά στον κιτρινόμαυρο πάγκο στις 14 Δεκεμβρίου 2019 στον αγώνα με την Ξάνθη.

Υπό την τεχνική του καθοδήγηση η ΑΕΚ τερμάτισε στην τρίτη θέση του περσινού πρωταθλήματος της Super League, συμμετείχε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας όπου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, ενώ επέστρεψε στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων μετά την πρόκριση επί της γερμανικής Βόλφσμπουργκ και τη συμμετοχή στους ομίλους του φετινού UEFA Europa League.

H ΠΑΕ ΑΕΚ ευχαριστεί τον Μάσιμο Καρέρα για την προσφορά του στην ομάδα μας και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της προπονητικής του καριέρας».

Φαβορί ο Χιμένεθ!

Μετά από αυτή την εξέλιξη η ΑΕΚ δεν σκοπεύει να χρονοτριβήσει για την εύρεση του αντικαταστάτη του Καρέρα. Και η λύση φαίνεται ότι είναι έτοιμη, διαθέσιμη και δοκιμασμένη: Μανόλο Χιμένεθ!

Ο Ισπανός προπονητής θεωρείται φαβορί για την ανάληψη του πάγκου του «Δικεφάλου». Δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος, αλλά σίγουρα έχει προβάδισμα. Κι αυτό γιατί γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα και την πλειονότητα των παικτών και δεν θα χρειαστεί καθόλου χρόνο προσαρμογής.

Ήδη έχουν υπάρξει επαφές με τον Χιμένεθ, ο οποίος βλέπει με καλό μάτι μία ακόμα επιστροφή του στα Σπάτα. Ο Ανδαλουσιάνος κόουτς έχει ζητήσει συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση χρόνου και αν υπάρξει συμφωνία η ΑΕΚ θα του το προσφέρει.