ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Φλας-μπακ σε δέκα ντέρμπι που έσπασαν καρδιές (vids)

ντέρμπι ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού πρόσφεραν πάντα πολλές συγκινήσεις. Δείτε βίντεο από δέκα παιχνίδια που σημάδεψαν την αναμέτρηση.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Φλας-μπακ σε δέκα ντέρμπι που έσπασαν καρδιές (vids)

Παραμονές του ντέρμπι ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού, ας θυμηθούμε στιγμές και πρόσωπα που ξεχώρισαν σε αντίστοιχες αναμετρήσεις στο παρελθόν, μέσα από αρχειακά videos των καναλιών Novasports.

Ευρύτερη νίκη με Πέλκα και Πρίγιοβιτς (2017-18)

Μια σεζόν πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το πρωτάθλημα, ο Ρασβάν Λουτσέσκου τον οδηγούσε στη μεγαλύτερη νίκη του επί του Παναθηναϊκού στη Θεσσαλονίκη. Πρωταγωνιστές; Ο δις σκόρερ Δημήτρης Πέλκας, ο μετέπειτα “πράσινος” Μαουρίσιο που κέρδισε πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Κουλούρης και ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς!

Η τελευταία νίκη των πρασίνων στις καθυστερήσεις (2016-17)

Συνεχίζουμε με το ασύλληπτο παιχνίδι της σεζόν 2016-17, στο τελευταίο διπλό του Παναθηναϊκού με…buzzer του Μολίνς! Η γκολάρα του Μπίσεσβαρ, το λάθος του Κουτρουμπή και οι… ανάσες των Κλωναρίδη και Λουντ σχημάτισαν το 2-2, που ήρθε να «σπάσει» ο Ουρουγουανός στις καθυστερήσεις και να «παγώσει» την Τούμπα.

Το γκολ ποίημα του Παμπλο Γκαρσία με φάουλ (2009-10)

Αρχίζουμε τον χορό των εκπληκτικών γκολ με τον Πάμπλο Γκαρσία. Ο νυν προπονητής του ΠΑΟΚ σκόραρε ένα αριστούργημα απέναντι στον Τζόρβα τη σεζόν 2009-10 και ήταν η αρχή μιας σπουδαίας νίκης για τους Θεσσαλονικείς.

Η υπέροχη λόμπα του Καραγκούνη που έδωσε τη νίκη (2008-09)

Προχωράμε στην λόμπα του Καραγκούνη στο 87’! Ο… τυπάρας είχε καταφέρει να δώσει μια μεγάλης σημασίας νίκη στον Παναθηναϊκό στη χρονιά συμπλήρωσης 100 χρόνων του συλλόγου, πετυχαίνοντας γκολ με ένα αξέχαστο κρέμασμα στον Κώστα Χαλκιά.

Με... "πέναλτι φάουλ" πλήγωσε την πρώην ομάδα του ο Φρατζέσκος (1996-97)

Όταν μιλάμε για τρομερά γκολ, δεν μπορούμε να μην συμπεριλάβουμε τον... σπεσιαλίστα Κώστα Φραντζέσκο. Ο πάλαι ποτέ άσος του Παναθηναϊκού είχε πληγώσει την πρώην ομάδα του με ένα εκπληκτικό φάουλ την σεζόν 1996-97.

Όταν η Τούμπα χειροκρότησε γκολ του Βαζέχα (1999-00)

Στο παρελθόν, μόνο ένας αντίπαλος έχει... αναγκάσει την Τούμπα να τον χειροκροτήσει. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος τη σεζόν 1999-00 είχε δεχτεί την... αναγνώριση των φίλων του ΠΑΟΚ.

Ο Κλάους με ωραία κεφαλιά έδωσε τη νίκη (2013-14)

Το ντέρμπι της σεζόν 2013-14 κρίθηκε από δύο επιθετικούς. Ο Στέφανος Αθανασιάδης είχε χαρίσει με δικό του γκολ την νίκη στον ΠΑΟΚ, κερδίζοντας τον τίτλο του MVP.

Από ωραίος... μοιραίος ο Μπεργκ (2013-14)

Από την άλλη, αρνητικός πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ο έτερος στράικερ του γηπέδου, Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 2-2, όμως το πέναλτι που εκτέλεσε δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Τα γκολ του... αμφίδρομου Δημήτρη Σαλπιγγίδη

Ο «Σάλπι» είναι αναμφίβολα ένας εκ των πρωταγωνιστών των ντέρμπι της Τούμπας. Ο Έλληνας φορ, έχει σκοράρει στη Θεσσαλονίκη τόσο με τη φανέλα του Παναθηναίκού, όσο και με του ΠΑΟΚ.

Ο Ολιζαντέμπε, το χρυσό γκολ τίτλου και οι πανηγυρισμοί (2003-04)

Ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 2003-04 θέλει μόνο νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ για να επιστρέψει στους τίτλους έπειτα από οκτώ χρόνια. Το ματς είναι στο 1-1, ωστόσο ο Εμμάνουελ Ολιζαντέμπε δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Στις καθυστερήσεις, με ένα δυνατό πλασέ μέσα από την περιοχή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και τους φίλους των Πρασίνων στα... ουράνια!