Θέλουν συνέχεια με ΑΕΚ Μαρτίνς και Φορτούνης

Η αήττητη παράδοση του Πέδρο Μαρτίνς στα ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, αλλά και το σκοράρισμα με συνέπεια του Κώστα Φορτούνη σε βάρος της «Ένωσης»

Θέλουν συνέχεια με ΑΕΚ Μαρτίνς και Φορτούνης

Για 8η φορά στη θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα έχοντας την τεχνική ευθύνη του Ολυμπιακού, ο Πέδρο Μαρτίνς βρίσκει σήμερα (19.30- ΟΑΚΑ) στο δρόμο του την ΑΕΚ. Και παρόλο που πρόκειται για μία παραδοσιακή αντίπαλο των «ερυθρόλευκων», ο Μαρτίνς έχει καταφέρει να μην ηττηθεί ποτέ από την «Ένωση» στις προηγούμενες 7 αναμετρήσεις. Μετρώντας 5 νίκες και 2 ισοπαλίες. Και συνολικό αριθμό τερμάτων 13-3!

Αν μη τι άλλο εντυπωσιακοί αριθμοί και σίγουρα στο μυαλό του Πορτογάλου είναι να συνεχιστεί αυτό το άκρως τιμητικό σερί, καθώς μην ξεχνάμε ότι τα αμέσως προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός συνήθως έχανε από την ΑΕΚ. Τόσο για τη Superleague όσο και για το Κύπελλο. Από την ώρα που ήρθε ο Μαρτίνς, αυτό σταμάτησε απότομα. Και έχει πάρει μια σειρά, την οποία σίγουρα δεν θέλει ο προπονητής του Ολυμπιακού να χαλάει στο αποψινό ντέρμπι.

Στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς είχε ισοπαλία 1-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και ευρεία νίκη με 4-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στο περσινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 στο Φάληρο και έφερε 0-0 στο ΟΑΚΑ στην κανονική περίοδο, ενώ στα play off πέτυχε δύο νίκες. Με 2-1 στην έδρα της ΑΕΚ και με 3-0 στον αγώνα-φιέστα στον Πειραιά. Ενώ στο τέλος της περασμένης σεζόν-ξεκίνημα της φετινής (με όσα έγιναν στον περιβόητο τελικό του Κυπέλλου), ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με 1-0 στον Βόλο και κατέκτησε το τρόπαιο.

Ως γηπεδούχος, δηλαδή, ο Μαρτίνς έχει μόνο νίκες επί της ΑΕΚ σε τρεις αγώνες, την έχει νικήσει μία φορά στο ΟΑΚΑ και άλλη μία σε «ουδέτερο έδαφος», ενώ στο γήπεδό της έχει τις δύο ισοπαλίες. Και γενικά το ΟΑΚΑ δεν είναι μια έδρα στην οποία ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς αποδίδει ιδιαίτερα καλά, ενώ παρόλο που δεν έχει χάσει, οι νίκες του είναι λιγότερες από τις ισοπαλίες. Διότι αν βάλουμε και τα ματς που έχουν γίνει εκεί με τον Παναθηναϊκό, θα θυμηθούμε ότι ο Ολυμπιακός την τελευταία τριετία έχει μία νίκη (πρόπερσι με το γκολ του Γκερέρο στο ντέρμπι που διεκόπη) και δύο ισοπαλίες. Στην κανονική διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος με 1-1 και στα πλέι οφ με 0-0. Στο ΟΑΚΑ δηλαδή ο Μαρτίνς έχει κάνει με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Με πραγματικά καλή απόδοση μόνο στο τελευταίο παιχνίδι, το 2-1 επί της ΑΕΚ στα περσινά play off…

Είναι γνωστή η καλή παράδοση που έχει εναντίον της ΑΕΚ και ο Κώστας Φορτούνης και επιδίωξή του είναι να συνεχίσει να σκοράρει στην εστία της, αγωνιζόμενος είτε από την αρχή είτε ως αλλαγή στο σημερινό ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού έχει ξεπεράσει το πρόβλημα με τον τραυματισμό του που τον άφησε έξω από τον αγώνα της Λαμίας. Και θέλει να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα, αλλά και να συνδυάσει ένα καλό ματς απόψε με κάποιο γκολ.

Διότι με εξαίρεση μόνο μία χρονιά, ο Φορτούνης βρίσκει πάντα τον τρόπο να παραβιάσει την εστία της ΑΕΚ στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Συνήθως στο «Καραϊσκάκης» αλλά και μία φορά στο ΟΑΚΑ, με ένα από τα ωραιότερα γκολ της καριέρας του, στο προ διετίας 1-1 με την ισοφάριση του Μπακασέτα στο τέλος και τη μεγάλη ευκαιρία του Φετφατζίδη στις καθυστερήσεις. Αλλά εναντίον της ΑΕΚ είχε πετύχει πάλι στο ΟΑΚΑ ένα φανταστικό γκολ, όταν ξεκινούσε την επαγγελματική καριέρα του, σε ένα 2-2 με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης. Όταν ο Φορτούνης ήταν μόλις 18 ετών.

Η δράση του 28χρονου άσου στο σκοράρισμα εναντίον της ΑΕΚ με τη φανέλα του Ολυμπιακού ξεκίνησε το 2015 όταν πέτυχε δύο γκολ στο 4-0 με το οποίο είχαν επικρατήσει οι Πειραιώτες στην έδρα τους. Την επόμενη χρονιά είχε πετύχει το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού πάλι στο Φάληρο. Το 2017 δεν είχε σκοράρει εναντίον της ΑΕΚ, αλλά επανήλθε το 2018 με το γκολ στο ΟΑΚΑ και το 1-1 που προαναφέραμε. Πέρυσι είχε πετύχει δύο τέρματα στο 4-1 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στο Φάληρο και στην εντυπωσιακή ανατροπή που είχαν πετύχει στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι».

Στη φετινή χρονιά ο Φορτούνης δεν έχει βάλει ακόμη γκολ στην ΑΕΚ, αν και είχε μεγάλη προσφορά με ασίστ στα play off της περσινής Superleague, στις νίκες του Ολυμπιακού με 2-1 στο ΟΑΚΑ και 3-0 στο «Καραϊσκάκης», σε ματς όπου σέρβιρε συνολικά τρία γκολ στους συμπαίκτες του. Έχει, συνεπώς, σήμερα την ευκαιρία να συνεχίσει αυτή την εξαιρετική παράδοση απέναντι στο συγκεκριμένο αντίπαλο, με έξι γκολ στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Και με ασίστ στα play off της Λίγκας, αλλά και στους αγώνες με την ΑΕΚ στο Κύπελλο, στους οποίους δεν έχει βρει δίχτυα αλλά έχει δύο τελικές πάσες για γκολ.