Πάντα είναι επικίνδυνη η ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ΟΑΚΑ με τον αέρα του φαβορί, αλλά τα τελευταία χρόνια την έχει πατήσει ουκ ολίγες φορές από την  ΑΕΚ. Μεγάλη η κόπωση και στους δύο αντιπάλους.

Πάντα είναι επικίνδυνη η ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό

Πάντοτε ένα παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ έχει τη δική του σημασία. Είναι από τους αγώνες που όλος ο οργανισμός τους θέλει για πολλούς και διάφορους λόγος. Παραδοσιακά για τον Ολυμπιακό οι αναμετρήσεις με τους "κιτρινόμαυρους" ήταν ξεχωριστές. Μπορεί αυτό το ματς μην έχει την αίγλη μίας κόντρας με τον Παναθηναϊκό και να μην είναι από τα ντέρμπι του πρωταθλήματος, αλλά δεν παύει να είναι μία μεγάλη αναμέτρηση.

Αυτή την περίοδο και οι δύο ομάδες είναι σε μία περίεργη κατάσταση στην πιο δύσκολη σεζόν της ιστορίας. Τα δεδομένα, ωστόσο, είναι συγκεκριμένα με τον Ολυμπιακό να έχει τη μεγάλη ευκαιρία να βγάλει εκτός τίτλου την ΑΕΚ και να βάλει δύσκολα στους αντιπάλους του. Για την ΑΕΚ είναι μονόδρομος η νίκη σε αυτό το παιχνίδι. Θέλει την επικράτησε για να μείνει ζωντανή και να κερδίσει ηρεμία που την έχει χάσει μετά τις συνεχόμενες αποτυχίες.

Ούτε οι μεν, ούτε οι δε είναι στην καλύτερη τους φάση. Η κόπωση έχει κυριεύσει τους ποδοσφαιριστές, αφού και οι δύο ομάδες έχουν χτυπηθεί αρκετά από τον κορονοϊό. Ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει ένα προβάδισμα, διότι έχει πιο μεγάλο ρόστερ, περισσότερες επιλογές και επομένως είναι σε καλύτερη μοίρα από την αντίπαλο του. Παρόλα αυτά η ιστορία μας έχει αποδείξει ότι τα ματς με την ΑΕΚ όχι εύκολα δεν είναι, αλλά είναι ικανά να προκαλέσουν ζημιές. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα κάνει λόγο για δεδομένο διπλό, αλλά στον Ρέντη δεν την ασπάζονται αυτή την άποψη. Κρατούν χαμηλούς τόνους στον Ολυμπιακού και πηγαίνουν προσγειωμένοι να παίξουν ένα δύσκολο παιχνίδι.

Οι πιο παλιοί γνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια δεν έχει πάθει και λίγες ζημιές από την ΑΕΚ πηγαίνοντας στο ΟΑΚΑ με τον αέρα του φαβορί. Αυτόν τον αέρα θέλει να βγάλει από πάνω της η ομάδα του Πειραιά. Πέρσι στην κανονική διάρκεια έμεινε στο 0-0, ενώ στα πλέι οφ ένα ματς που ήταν για πολλά γκολ έληξε 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού και με την ΑΕΚ στο τέλος να ψάχνει και την ισοφάριση. Τη σεζόν 2018-2019 ο Μπακασέτας ισοφάρισε στο 90' ένα ματς που έπρεπε να έχει καθαρίσει ο Ολυμπιακός, ενώ πηγαίνοντας πιο πίσω θα βρούμε και την ανατροπή με τον Λάζαρο.

Για να μην μακρηγορούμε ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος ως ομάδα έχει προβάδισμα έναντι της ΑΕΚ, αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξει στο γήπεδο. Κουρασμένοι είναι και οι δύο, αλλά θα παλέψουν για τη νίκη και η ΑΕΚ δεν έχει περιθώριο να σκεφτεί κάτι άλλο πέρα από το "τρίποντο".