Σιαμπάνης: «Είχα ενημερώσει έγκαιρα την ομάδα μου»

Ο Μάριος Σιαμπάνης με επιστολή του στην ΕΠΟ έκανε σαφές πως γνωστοποίησε αμέσως στους παράγοντες του Άρη την απόπειρα δωροδοκίας για να έχει μειωμένη απόδοση κόντρα στον ΠΑΟΚ

Σιαμπάνης: «Είχα ενημερώσει έγκαιρα την ομάδα μου»

Επιστολή στην οποία ενημερώνει για όσα συνέβησαν, έστειλε με σημερινή ημερομηνία (15/12) να αναγράφεται, ο Μάριος Σιαμπάνης προς την ΕΠΟ αλλά και τη Super League, αναφερόμενος στην απόπειρα δωροδοκίας, που έχει καταγγελθεί πως έγινε προς το μέρος του.

Αναλυτικά η επιστολή του τερματοφύλακα του Άρη

«Όπως γνωρίζετε ήδη, καθώς έχει λάβει το φως της δημοσιότητας το γεγονός, ότι κατέθεσα στο Τμήμα Αθλητικής Βίας της ασφάλειας της Θεσσαλονίκης, για το πρωτοφανές στη νεαρή καριέρα μου, περιστατικό, που υπέστη πριν από το παιχνίδι Άρης - ΠΑΟΚ, στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής, και για το οποίο ενημέρωσα αμέσως την ομάδα μου, όταν πρόσωπα, τα στοιχεία των οποίων έδωσα στις αρμόδιες αρχές, προσπάθησαν να με δωροδοκήσουν προκειμένου να έχω μειωμένη απόδοση, στον αγώνα που έλαβε χώρα την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, μεταξύ Άρης - ΠΑΟΚ.

Προς γνώση και για τις δικές σας νόμιμες ενέργειες».

Ο τερματοφύλακας του Άρη κινδυνεύει με τιμωρία δύο ετών από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ εάν δεν αποδείξει ότι ενημέρωσε τους θεσμούς μέσα σε 48 ώρες για την απόπειρα δωροδοκίας εναντίον του.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι παράγοντες του ΠΑΟΚ που με ανακοίνωσή τους υποστήριξαν πως ο παίκτης θα πρέπει να ελεγχθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας διότι δεν ακολούθησε τον κανονισμό.

Από την πλευρά του ο παίκτης πάντως κατέθεσε χθες βράδυ σε κλιμάκιο του τμήματος Αθλητικής Βίας της ΕΛ. ΑΣ., που έχει αναλάβει την υπόθεση δωροδοκίας

Σύμφωνα με το Open TV, o βασικός τερματοφύλακας του Άρη, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, κατέθεσε τα εξής:

«Ο Σιαμπάνης κατέθεσε ότι είχε συνάντηση το βράδυ της Πέμπτης, στο Μικέλ του Ευόσμου με πρώην υπάλληλο του ΠΑΟΚ. Τον κατονόμασε. Είπε ότι στην συνάντηση του προσέφερε χρήματα, προσδιόρισε το ποσό στις 100.000 και ότι του ζητήθηκε να βρει και άλλους συμπαίκτες για μειωμένη απόδοση».

Και όπως ενημέρωσε το OPEN tv του Ιβάν Σαββίδη, η κατάθεση είχε διάρκεια τρεις ώρες. Μέχρι δηλαδή τα μεσάνυχτα μίλησε με τους ανθρώπους του νόμου ο νεαρός τερματοφύλακας που κατονομάστηκε από τον Κώστα Καραπαπά ως ο ένας από τους τρεις ποδοσφαιριστές που προσεγγίσθηκαν για να έχουν μειωμένη απόδοση στο ντέρμπι.

Σημειώνεται ότι προϊστάμενος του Τμήματος Αθλητικής Βίας στη Θεσσαλονίκη είναι ο Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος. Και φυσικά είναι απορίας άξιο πως διέρρευσε η κατάθεση στο OPENtv, πριν καλά καλά ολοκληρωθεί, ενώ έπρεπε να υπάρχει μυστικότητα ως την εκδίκαση της υπόθεσης.