Η δικαίωση του Μάντζιου

Η αγωνιστική κονιορτοποίηση της Λαμίας από τον Ολυμπιακό και η νίκη του Άρη στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επί του ΠΑΟΚ ήταν τα δύο συμβάντα που σημάδεψαν τη 12η αγωνιστική της Super League.

Η δικαίωση του Μάντζιου

Το σημερινό μας σχόλιο, ωστόσο, δεν εστιάζει στην ευρύτατη νίκη του Ολυμπιακού και στην ήττα του ΠΑΟΚ αυτές καθαυτές, αλλά στο γεγονός ότι στον πάγκο των «κίτρινων» βρίσκεται ένας άνθρωπος που πριν από περίπου ένα εξάμηνο είχε φύγει με τον χειρότερο τρόπο από την τεχνική ηγεσία της Λαμίας.

Περί του Άκη Μάντζιου ο λόγος, για τον οποίο η 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος αποτέλεσε ένα είδος «θείας δίκης», αν λάβουμε υπόψη την αδικία που βίωσε στο… πετσί του ως προπονητής της Λαμίας τον Σεπτέμβριο του 2019. Τότε που είχε αναγκαστεί να αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας της Φθιώτιδας, ύστερα από τα υπονοούμενα του αφεντικού του συλλόγου Πανουργιά Παπαϊωάννου περί στοιχήματος, εξαιτίας της ήττας από τον Πανιώνιο.

Θυμίζουμε τι είχε υποστηρίξει ο ισχυρός άνδρας της Λαμίας μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι: «Δεν χωράγαμε και οι δύο μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο, ένας από τους δύο έπρεπε να φύγει. Δεν μπορώ να μιλήσω με αποδείξεις για τίποτα, αλλά γνωρίζω πως τα στοιχηματικά δύο μέρες το είχαν ξεσκίσει το παιχνίδι. Κάποια στιγμή θα παρακαλέσω τον εισαγγελέα να δούμε ποιοι το έπαιξαν και τι το έπαιξαν.

Είχαν κάνει τον Πανιώνιο… Μπαρτσελόνα και τη Λαμία… Άνω Ραχούλα. Είναι η πρώτη φορά που για τη Λαμία υπάρχει στο στοίχημα τόσο μεγάλη “ανωμαλία”. Δεν μπορώ να πω βέβαια ότι κάποιος το ήξερε. Είχε κάνει κάποιες δηλώσεις (σ.σ. ο Μάντζιος) ότι ο Πανιώνιος είναι το σπίτι του. Αυτό δεν μπορεί να το λέει δημόσια ένας προπονητής. Σπίτι του είναι η ομάδα στην οποία δουλεύει».

Παρότι ο Μάντζιος είχε κάνει καταπληκτική δουλειά ως προπονητής της Λαμίας, την οποία είχε αναλάβει μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 έχοντας απολογισμό πέντε νικών, τριών ισοπαλιών και μόλις μίας ήττας σε ένα πολύ δύσκολο κομμάτι της σεζόν, μια ήττα από τον Πανιώνιο αρκούσε για μερικούς προκειμένου να φύγει σαν κυνηγημένος από τη Φθιώτιδα. Και με σαφείς υπαινιγμούς στην… πλάτη του.

Έξι μήνες αργότερα ο Άκης Μάντζιος είναι ο απόλυτος θριαμβευτής, κερδίζοντας το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και έχοντας τον Άρη στη δεύτερη θέση της κατάταξης, πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό. Την ίδια ώρα η ομάδα την οποία ουσιαστικά αυτός έσωσε την προηγούμενη σεζόν και που τον έδιωξε κακήν κακώς, δεχόταν μισή ντουζίνα γκολ στην έδρα της και παρέμενε στον… πάτο της κατάταξης, ούσα η μοναδική στο πρωτάθλημα χωρίς ούτε μία νίκη και παράλληλα το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Ναι, θα μπορούσε όντως κάποιος να το πει και «θεία δίκη».

Ο ίδιος ο Μάντζιος, πάντως, δίνει τις «απαντήσεις» του με έργα και όχι με λόγια. Ήταν ο βασικός υπεύθυνος για τη σωτηρία της Λαμίας πέρσι και φέτος έχει τον Άρη μπροστά από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (έστω και με ματς περισσότερο). Σημειωτέον, ο 51χρονος τεχνικός είχε αδικηθεί και στην ομάδα όπου εργαζόταν πριν πιάσει δουλειά στη Λαμία, στον Πανιώνιο. Ο τελευταίος είναι ήδη στη Γ’ Εθνική, ενώ η Λαμία είναι η πρώτη υποψήφια να τον ακολουθήσει σε παρακάτω κατηγορία…