Tώρα, δεν πρέπει να εφησυχάσει

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο +4 από τον ΠΑΟΚ (έχει ένα ματς περισσότερο) και στο +6  από την ΑΕΚ, οι δύο «Δικέφαλοι» έχουν πολύ χαμηλές πτήσεις, αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχάσει τους Πειραιώτες. Η μεγάλη ευκαιρία της Τετάρτης (16/12) για τους «ερυθρόλευκους».

Tώρα, δεν πρέπει να εφησυχάσει

Τα συναισθήματα από παιχνίδι σε παιχνίδι μπορούν να αλλάξουν άρδην… Την περασμένη εβδομάδα είχε τραβήξει αρκετά βλέμματα πάνω του ο Ολυμπιακός και είχε δεχτεί ορθώς σκληρή κριτική, εξαιτίας της απογοητευτικής του εμφάνισης με την Πόρτο. Ξαφνικά λοιπόν, το παιχνίδι με την Λαμία είχε μετατραπεί σε ένα ματς, στο οποίο έπρεπε οπωσδήποτε να αγωνιστούν οι βασικοί, μολονότι ακολουθεί το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ! Και πιστέψτε μας, ότι αν ο Φορτούνης δεν είχε τις ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο, δεν υπήρχε περίπτωση να ξεκινήσει χθες ο Τιάγκο Σίλβα.

Δινόταν μία εντύπωση, λες και ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε με τον ουραγό της βαθμολογίας. Αν θέλετε την άποψή μας, κακώς δεν έκανε ροτέισον ο Μαρτίνς λόγω ΑΕΚ (σ.σ. ειδικά με τον Ραφίνια). Κακώς «ανέβασε» το ματς με την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ τόσο ψηλά στην ιεραρχία, καθώς πάει στο ΟΑΚΑ με τους βασικούς του να έχουν κινδυνεύσει με τραυματισμό στην… τσουλήθρα της Λαμίας (προφυλάχθηκε μόνο ο Καμαρά και ο Φορτούνης που ήταν τραυματίας) και να έχουν επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο μετά το τρέξιμο με την Πόρτο.

Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι στην κακή του μέρα μπορεί να πάρει τις νίκες απέναντι σε πολύ καλύτερες ομάδες από την Λαμία. Είτε επειδή «ξυπνάει» στο δεύτερο ημίχρονο, είτε επειδή ο Ζοσέ Σα φωνάζει «παρών» όπως συνέβη π.χ. με τον Παναθηναϊκό (για αυτό πληρώνεται άλλωστε ο Πορτογάλος), το αποτέλεσμα είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει βαθμολογικές απώλειες με εξαίρεση την ισοπαλία στα Γιάννενα και όλα όσα συνέβησαν στην τελευταία φάση με το ακυρωθέν γκολ του Χασάν. Και ΑΥΤΗ η Λαμία δεν δείχνει ικανή από το ξεκίνημα της χρονιάς ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Άλλωστε, το περσινό πάθημα με τον αδύναμο Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, είχε γίνει μάθημα για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του.

Μπορεί λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» να μην ενθουσιάζουν σε όλα τα παιχνίδια τους, μπορεί οι αδυναμίες τους να φαίνονται στην Ευρώπη που είναι διαφορετικό το επίπεδο, αλλά στην Ελλάδα είναι στην κορυφή, έχοντας ασφαλή διαφορά και λίγο πριν τις γιορτές τού δίνεται η δυνατότητα να βγάλει «νοκ άουτ» την ΑΕΚ! Η «Ένωση» είναι στο -6 από την κορυφή και αν χάσει την Τετάρτη (16/12) πάει στο -9. Με την εικόνα που έχει η ΑΕΚ, δυσκολεύεται να πιστέψει κάποιος ότι θα διορθωθεί η άμυνά της τους επόμενους μήνες ή ότι θα χάνει συνεχώς ο Ολυμπιακός και θα «απαντάει» με σερί νίκες η ΑΕΚ. Βέβαια, στο ποδόσφαιρο «ποτέ μην λες ποτέ», αλλά ο «Δικέφαλος» δεν εμπνέει τους οπαδούς της ότι μπορεί να χτυπήσει τους «ερυθρόλευκους» και κυρίως με την άμυνα που μοιάζει με… ελβετικό τυρί. Στην Ριζούπολη έφτασε μία ανάσα από το να γίνει το 4-2 στο 93’ σε 4-4 στο 95’!

Ο δε ΠΑΟΚ την… πάτησε με τον Άρη και αποφάσισε να ασχοληθεί με διαιτητικά ζητήματα, κάνοντας λόγο για άρση εμπιστοσύνης στον Κλάτενμπεργκ και ρίχνοντας όλο το φταίξιμο σε εξωγενείς παράγοντες. Μόνο που ο ΠΑΟΚ έχει δείξει φέτος από το ξεκίνημα της χρονιάς ότι αγκομαχά. Ο Αμπέλ Φερέιρα ήταν συνεχώς στο στόχαστρο και ευτυχώς για τους Θεσσαλονικείς που ήρθε η πρόταση από την Βραζιλία και «απελευθερώθηκαν» από τον Πορτογάλο. Ο ερχομός του Πάμπλο Γκαρσία προσελήφθη για να δώσει έναν διαφορετικό αέρα στα ασπρόμαυρα αποδυτήρια, αλλά οι αγωνιστικές αδυναμίες δεν μπορούν να καλυφθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Ολυμπιακός αν κερδίσει την ΑΕΚ, πάει στο +9 από την «Ένωση», αλλά και στο +7 από τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα, θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα, όμως, το μεγαλύτερο λάθος των Πειραιωτών θα είναι να εφησυχάσουν με τον ερχομό του 2021.

Αυτή τη στιγμή δείχνει σε καλύτερη κατάσταση από τους ανταγωνιστές του, οι δε «Δικέφαλοι» φαίνεται ότι αναγνωρίζουν (έστω κι αν δεν το βροντοφωνάζουν) ότι ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο, αλλά στην εποχή του κορονοϊού δεν θέλει και πολύ να γυρίσει τούμπα η κατάσταση.

Μην ξεχνάμε ότι οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους ένα πολύ απαιτητικό πρώτο 15νθήμερο τον Γενάρη με ΑΕΚ (μέσα), Αστέρα Τρίπολης (έξω), Παναιτωλικό (έξω) και ΠΑΟΚ (έξω), τον Φλεβάρη θα έχουν δύο επιπλέον ματς σε σχέση με τους διώκτες του στην Ευρώπη και το πρωτάθλημα θα κριθεί στα πλέι οφ που θα είναι φουλ στα ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, αλλά… ψυχραιμία!