Ο Ολυμπιακός το είχε κάνει και πέρσι και ξέρει τον τρόπο

Ο Ολυμπιακός και πέρσι τέτοια εποχή βρεθεί σε δύσκολη θέση, αλλά είχε βγάλει αντίδραση, είχε πάρει τα ματς και είχε βρει το δρόμο του.

Ο Ολυμπιακός το είχε κάνει και πέρσι και ξέρει τον τρόπο

Είναι… περίεργο καράβι ο Ολυμπιακός και δύσκολο να το κουμαντάρει κανείς. Οι στιγμές που έζησε η ομάδα του Πειραιά μετά τον αγώνα με την Πόρτο δεν ήταν απλές, δεν ήταν εύκολες. Το παραδέχτηκε και ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις του μετά τη Λαμία ότι ήταν η πρώτη κρίση της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ξέσπασε, όμως, στη Λαμία ο Ολυμπιακός και με τα έξι γκολ βρήκε την ηρεμία που χρειαζόταν για να πάει στο παιχνίδι της Τετάρτης με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται στα σχοινιά. Το είχε πάθει και πέρσι τέτοια εποχή. Πάλι το ίδιο συνέβη, αλλά είχε βρει αντίδραση.

Ο Ολυμπιακός τότε είχε το 1-1 με τον Πανιώνιο και το 1-1 με τον ΠΑΟΚ στον Πειραιά, ενώ είχε νικήσει με τα χίλια ζόρια τον Ερυθρό Αστέρα στο Καραϊσκάκη για να πάρει την τρίτη θέση. Πάλι γκρίνια υπήρχε τότε, κριτική προς όλους και μία δύσκολη κατάσταση, ενώ ακολουθούσαν ματς στην επαρχία.

Πως είχε απαντήσει ο Ολυμπιακός; Είχε νικήσει 3-0 στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό, 5-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη και 4-1 την ΑΕΛ στον Πειραιά. Είχε εκείνο το 0-0 με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό για το οποίο είχε γίνει μεγάλη φασαρία για το γκολ που είχε ακυρωθεί στον Σουντανί. Την ίδια περίοδο φέτος ο Ολυμπιακός ζει τις ίδιες καταστάσεις. Στο ματς της Λαμίας έβγαλε αντίδραση και ξέσπασε πάνω στην ουραγό του πρωταθλήματος με 6-0. Εύκολο δεν ήταν το ματς, διότι έγινε απέναντι σε έναν αντίπαλο που διψούσε για βαθμό ή βαθμούς και σε έναν αγωνιστικό χώρο που ήταν πολύ δύσκολος.

Είναι θετικός ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε ο Ολυμπιακός, αλλά έχει μπροστά του ακόμα δύο ματς για να κάνει ότι πέρσι και να περάσει ήρεμες γιορτές. Για τους Πειραιώτες είναι αρκετά τα θετικά στοιχεία που προκύπτουν από τον αγώνα με τη Λαμία. Είναι πολλά τα πρόσωπα που έστειλαν μήνυμα πως δικαίως βρίσκονται στο ρόστερ, αλλά το πιο σημαντικό είναι η αντίδραση που έβγαλε η ομάδα σε μία δύσκολη περίοδο.