Ολυμπιακός: Το κακόγουστο… αστείο με τα πέντε σερί πέναλτι σε 4 ματς

Στο παιχνίδι με τη Λαμία ο Ζοσέ Σα είδε τη μπάλα να στήνεται για πέμπτη φορά στην άσπρη βούλα του πέναλτι στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Το κακόγουστο… αστείο με τα πέντε σερί πέναλτι σε 4 ματς

Το 6-0 επί της Λαμίας ήταν κάτι που το χρειαζόταν ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από την Πόρτο και τις δύσκολες ημέρες που την ακολούθησαν. Το παραδέχτηκε και ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις του μετά το ματς με την ομάδα της Φθιώτιδας ότι ήταν μία δύσκολη περίοδος για την ομάδα του.

Οι Πειραιώτες ξέσπασαν και πηγαίνουν με την καλύτερη ψυχολογία στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός στις δηλώσεις του στάθηκε και σε ένα άσχημο σημείο της αναμέτρησης με τη Λαμία. Σε ακόμα ένα παιχνίδι καταλογίστηκε πέναλτι εις βάρος της ομάδας του και αυτό είναι κάτι που φυσικά δεν μπορεί να το αφήσει να περάσει έτσι.

Για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι καταλογίζεται πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού και είναι το πέμπτο στη σειρά σε αυτά τα ματς. Η ιστορία ξεκίνησε από τη Μασσαλία και εκείνο το ματς με τη Μαρσέιγ. Ένα πέναλτι του Σισέ και ένα του Ραφίνια είχαν φέρει την ανατροπή και την ήττα του Ολυμπιακού από την Ολιμπίκ.

Συνεχίστηκε αυτή η ιστορία, που μοιάζει πλέον με κακόγουστο ανέκδοτο, με το ματς κόντρα στον Βόλο και το πέναλτι που έκανε ο Μπα στον Δουβίκα. Πέναλτι έγινε και στον αγώνα με την Πόρτο από τον Χολέμπας και οι "Δράκοι" άνοιξαν το σκορ, ενώ το κακό συνεχίστηκε στον αγώνα με τη Λαμία με τον Ραντζέλοβιτς να χρεώνεται με χέρι εντός περιοχής. Αυτό το πέναλτι δεν κατέληξε στα δίχτυα του Ζοσέ Σα, διότι η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει πέντε ανόητα πέναλτι, πέντε πέναλτι που θα μπορούσαν να τα έχουν αποφύγει οι ποδοσφαιριστές του. Ίσως κάποια να είναι και θέμα τύχης, αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτές τις περιπτώσεις ανήκει στην αυτοσυγκέντρωση των ποδοσφαιριστών. Τα συνεχόμενα πέναλτι αποδεικνύουν ότι υπάρχει έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης προϊόν και της κόπωσης.