Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ 3-4: Το VAR γλίτωσε την ΑΕΚ! (Highlighits)

Η ΑΕΚ επικράτησε 4-3 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη σε έναν αγώνα όπου οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα σώθηκαν από το VAR στο φινάλε. Ο διαιτητής αρχικά καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Παουλίνιο αλλά στη συνέχεια έγινε χρήση VAR και ο διαιτητής καταλόγισε οφ σάιντ και πήρε πίσω την απόφαση!

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ 3-4: Το VAR γλίτωσε την ΑΕΚ! (Highlighits)

Το VAR γλίτωσε την ΑΕΚ από την...κηδεία στη Ριζούπολη. Η ΑΕΚ στο 88' έκανε το 2-4 με τον Ολιβέιρα αλλά στο 93' ο Μπαξεβανίδης μείωσε σε 3-4 και στο τελευταίο λεπτό ο Απόλλων κέρδισε πέναλτι, σε χέρι του Παουλίνιο. Έγινε όμως χρήση VAR και ο διαιτητής πήρε πίσω το πέναλτι, αφού καταλογίστηκε σε θέση οφ σάιντ ο Μουνιέ.

Η ΑΕΚ ευτύχησε στην πρώτη της επίσκεψη στην εστία του Απόλλωνα Σμύρνης να ανοίξει το σκορ με τον Μιτάι - πήρε και πάλι την ευκαιρία από τον Καρέρα και ήταν πολύ καλός - να βγάζει ασίστ στον Ανσαριφάρντ (6') αλλά αμέσως οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Μαρκ Φερνάντεθ (8') σε μια φάση όπου η άμυνα της ΑΕΚ...κοιμήθηκε και άφησε τον Σλίβκα να κατέβει από αριστερά και να σεντράρει.

Το 1-1...πάγωσε τους φιλοξενούμενους, που είχαν σε κέφια τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έδειξε από τα πρώτα λεπτά πως είχε καλά στημένα και στο 19' με απευθείας εκτέλεση κόρνερ (!) έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ που βρήκε ένα ακόμη τέρμα στο 25' με τον Ανσαριφάρντ (πάσα ο Μιτάι εκ νέου) και έτσι με 4 τελικές στο 25' ήταν μπροστά με 3-1!

Aπόλλων - ΑΕΚ: Το γκολ του Λιβάι Γκαρσία από απευθείας κόρνερ για το 1-2 (vid)

Στην επανάληψη η αλλαγή του Λιβάι Γκαρσία (ξεκούραση ενόψει Ολυμπιακού την Τετάρτη) επηρέασε αρνητικά την ΑΕΚ που δεν είχε καλό κάποιον παίκτη να την...τραβήξει και ενδεχομένως να πίστεψαν οι φιλοξενούμενοι πως τα πάντα είχαν κριθεί. Έτσι στο 66' ο Τσαμπούρης με κεφαλιά έβαλε...φωτιά στον αγώνα μειώνοντας σε 3-2 για να ακολουθήσει το απίθανο φινάλε που σας περιγράψαμε στο ξεκίνημα.

«ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ»

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 3-4

Γήπεδο: «Γ. Καμάρας», Ριζούπολη

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Σκόρερ: 8’ Μαρκ Φερνάντεθ, 66' Τσαμπούρης, 93' Μπαξεβανίδης – 6’, 25’ Ανσαριφάρντ, 19’ Λιβάι Γκαρσία, 88' Ολιβέιρα

Κίτρινες: Ιωαννίδης, Τάνκοβιτς, Κρίστισιτς, Ινσούα

Οι συνθέσεις

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ – Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Τσαμπούρης (70' Μπρούσιτς) – Κολ, Σλίβκα, Κιτόκο (70' Ντάουντα), Χουχούμης (46' Τσιλούλης), Μαρκ Φερνάντεθ (80' Μουνιέ) – Ιωαννίδης (90' Καραγκούνης)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας – Παουλίνιο Χνιντ, Σβάρνας, Μιτάι (81' Ινσούα) – Σιμόες (67' Γαλανόπουλος), Σάκχοφ, Μάνταλος (67'Κρίστισιτς) – Λιβάι Γκαρσία (46' Τάνκοβιτς), Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (67' Ολιβέιρα)