Άρης-ΠΑΟΚ: Σπουδαίο ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη!

Ο τρίτος στη βαθμολογία Άρης φιλοξενεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον δεύτερο ΠΑΟΚ με έναν βαθμό να χωρίζει τους δύο μονομάχους. 

Άρης-ΠΑΟΚ: Σπουδαίο ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη!

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ξεχωρίζει την 12η αγωνιστικής της Super League 1 ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τις δύο ομάδες, πέραν του γοήτρου να έχουν και βαθμολογικό κίνητρο, καθώς τους χωρίζει ένας βαθμός.

LIVE: Άρης - ΠΑΟΚ (19:30)

Για τους γηπεδούχους, τόσο ο Αυστριακός δεξιός μπακ Εμάνουελ Σάκιτς όσο και ο Αυστραλός αμυντικός μέσος μέσος Τζέιμς Τζέγκο έσφιξαν τα δόντια, έβγαλαν την τελευταία προπόνηση σε φουλ ταχύτητες και δήλωσαν ετοιμοπόλεμοι για το τελευταίο μεγάλο παιχνίδι του 2020. Αμφότεροι προέρχονταν από τραυματισμό, αλλά το είχαν ξεκαθαρίσει από τα μέσα της εβδομάδας πως δεν θα λείψουν από το σπουδαίο ραντεβού και κράτησαν την υπόσχεσή τους.

Έτσι, ο Άκης Μάντζιος δεν θα έχει στη διάθεσή του μόνο τον Γάλλο κεντρικό αμυντικό Λίντσεϊ Ροζ, ο οποίος εκτίει ποινή και τη θέση του στο βασικό σχήμα θα πάρει ο Γιοάν Μπεναλουάν.

Οι παίκτες που αποτελούν την αποστολή των «κιτρίνων» είναι οι Κουέστα, Μπουσέ, Σιαμπάνης, Γκαρσία, Γκάνεα, Λόπεθ, Γκάμα, Μπερτόλιο, Μπεναλουάν, Μαντσίνι, Ματίγια, Σάκιτς, Σάσα, Κάτσε, Σίλβα, Τζέγκο, Ντάτκοβιτς, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Μάνος, Μπαγκαλιάνης, Μπακούτσης.

Πριμ από τον Καρυπίδη

Ενδεικτική της σημασίας του σημερινού αγώνα για λογαριασμό των επιτελών του Άρη είναι η κίνηση του Θόδωρου Καρυπίδη να ανακοινώσει έξτρα πριμ στους παίκτες. Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου παρακολούθησε την τελευταία προπόνηση που έγινε στο Δασυγένειο και στη συνέχεια μίλησε στους παίκτες, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Παίξτε για τους εαυτούς σας και τον κόσμο μας αύριο. Είστε καλύτεροι, αποδείξτε το. Νικήστε και σας περιμένει και μεγάλο πριμ...».

Για τους φιλοξενούμενους, δύο ερωτηματικά υπήρχαν πριν από την τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ για το μεγάλο ματς με τον Άρη. Το αν θα είναι 100% ετοιμοπόλεμος ο Αντελίνο Βιεϊρίνια για να καταγράψει μια ακόμα συμμετοχή σε αποστολή ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Και αν θα βγει ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ από τον… πάγο, όπου τον έχει βάλει το τελευταίο διάστημα ο Πάμπλο Γκαρσία.

Στην πρώτη ερώτηση ο Πορτογάλος αριστερός μπακ χαφ δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Τα έδωσε όλα στην προπόνηση, έπεισε πως είναι έτοιμος και με δεδομένη την εμπειρία του σε ντέρμπι-φωτιά της Θεσσαλονίκης, ο Ουρουγουανός κόουτς τον συμπεριέλαβε στην αποστολή.

Αντίθετα, ο Μπίσεσβαρ τελεί σε δυσμένεια και αυτό επιβεβαιώθηκε από τον δεύτερο συνεχόμενο αποκλεισμό του, καθώς είχε προηγηθεί και ο παραγκωνισμός του από το ματς με τη Γρανάδα. Από εκεί και πέρα, γνωστές είναι εδώ και ημέρες οι απουσίες του Ελ Καντουρί που εκτίει ποινή και των Ροντρίγκο, Μιχάι που βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας.

Οι παίκτες που θα έχει μαζί του ο Πάμπλο Γκαρσία είναι οι Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Ουαγκέ, Ίνγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Περέιρα, Εσίτι, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Ντόουγκλας, Βιεϊρίνια, Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σφιντέρσκι, Τσόλακ, Κούτσιας.

ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ
19.30, «Κλεάνθης Βικελίδης», Novasports 1 HD
Διαιτητής: Μπας Νάιχαους (Ολλανδία)
Βοηθοί:
Ρίτσαρντ Μπρόντικ, Γιαν Κλέινγιαν (Ολλανδία)
Τέταρτος:
Σπύρος Ζαμπάλας (Ηπείρου)
VAR: Κλέι Ρούπερτι (Ολλανδία)

AVAR: Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου)