Ολυμπιακός: Δεν... ξεχνάει την Λαμία ο Μαρτίνς

Ο αποκλεισμός σοκ της πρώτης του σεζόν και η περσινή περιπέτεια για την πρόκριση του Ολυμπιακού κάνουν τον Μαρτίνς να μην υποτιμά την ελλιπή και ουραγό Λαμία. 

Ολυμπιακός: Δεν... ξεχνάει την Λαμία ο Μαρτίνς

Μπορεί το σημερινό (13/12, 15:00, LIVE στο fosonline,gr) παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Λαμία να μοιάζει διαδικαστικού χαρακτήρα για την «ερυθρόλευκη» ομάδα και δυνατή προπόνηση για το ντέρμπι της Τετάρτης (16/12, 19:30) με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς δεν το βλέπει καθόλου έτσι.

Κι ας είναι ο Ολυμπιακός πρωτοπόρος στη βαθμολογία και η Λαμία ουραγός με πολύ κακή πορεία φτάνοντας σχεδόν στα μισά της κανονικής περιόδου. Κι ας έχει πολλές απουσίες η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, κάτι που διευκολύνει ακόμη περισσότερο το έργο των Πειραιωτών για το τρίποντο που θα τους διατηρήσει στην κορυφή.

Δεν είναι μόνον η κούραση που έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού ή ο κακός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου όπου θα γίνει το ματς ή οι απουσίες που όπως σε κάθε παιχνίδι της έχει η πειραϊκή ομάδα.

Ο Μαρτίνς δεν ξεχνάει ό,τι έχει... τραβήξει από τον συγκεκριμένο αντίπαλο στο Κύπελλο, στις δύο προηγούμενες χρονιές του στον Ολυμπιακό. Κατ΄αρχήν δεν είχε νικήσει σε αυτό το γήπεδο. Πρόπερσι 3-3 και πέρυσι 0-0. Την πρώτη χρονιά η Λαμία είχε κάνει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις νικώντας στο Φάληρο με 1-0 και αποκλείοντας τον Ολυμπιακό, σε ένα μεγάλο σοκ για τον Πορτογάλο που εκείνη την περίοδο τα είχε χάσει όλα σε λίγες μέρες. Το πρωτάθλημα (1-3 στην Τούμπα), την Ευρώπη (0-1 στο Κίεβο) και το πατατράκ από την Λαμία. Στη δυσκολότερη φάση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό.

Αλλά και πέρυσι στη ρεβάνς, οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί, ο Ολυμπιακός είχε κάνει το 3-1, αλλά η Λαμία είχε μειώσει στο τέλος και είχε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει και να ξανακάνει την ίδια ζημιά. Ούτε αυτό το ξεχνάει ο Πέδρο.

Μπορεί στο πρωτάθλημα να έχει περάσει εύκολα και τις δύο σεζόν (πρόπερσι 3-1, με σκόρερ τους Καμαρά, Φορτούνη, Χασάν που δεν θα παίξουν σήμερα και πέρυσι 4-0 με χατ-τρικ του Ελ Αραμπί που έχει προσωπικό κίνητρο να επιστρέψει στα γκολ μετά το...χατ τρικ με τον Βόλο και τη μεγάλη ευκαιρία με την Πόρτο), αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο Μαρτίνς υποτιμά το ματς. Ούτε στο ελάχιστο. Κι αυτό είναι καλό για τον Ολυμπιακό ώστε να πετύχει το στόχο του (τα «κερδισμένα» ματς από πριν είναι και τα πιο επικίνδυνα), να ασχοληθεί αργότερα με το Άρης-ΠΑΟΚ από θέση κορυφής και να ετοιμαστεί για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.