Οι 50 μέρες του Ολυμπιακού

Ο Χρήστος Μεγγλίδης βλέπει μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να κλείσει την περσινή παρένθεση

Οι 50 μέρες του Ολυμπιακού

Αναμφίβολα ο Ολυμπιακός έχει αρκετά ανοιχτά ζητήματα στα μεταγραφικά και στη διαμόρφωση του ρόστερ. Το πάρε-δώσε κάθε καλοκαίρι κρατάει μέχρι το τέλος Αυγούστου, δεν θα κρατήσει τώρα που έχει αποφασιστεί και εξελίσσεται ριζικό λίφτινγκ; Όμως φέτος ο χρόνος είναι ένας μεγάλος σύμμαχος.

Μπορεί να μην έχει ξεκαθαρίσει παρά ελάχιστα το τοπίο με τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών και θα υπάρξει συνεχής διαπραγμάτευση για να διορθωθούν τα περσινά λάθ και να σπάσουν βαριά συμβόλαια. Επίσης, δεν έχει γίνει ούτε το μισό από το πλάνο ενίσχυσης, καθώς δεν έχει έρθει ακόμη στόπερ, οι δύο ξένοι χαφ και οι εξτρέμ. Ενώ ενδέχεται να προκύψουν κι άλλες ανάγκες στην πορεία, εάν π.χ. πωληθεί ο Ανσαριφάρντ.

Τα πλεονεκτήματα όμως είναι μεγάλα. Ο Μαρτίνς αρχίζει αύριο την προετοιμασία γνωρίζοντας εδώ και μήνες πρόσωπα και καταστάσεις. Θα πάρει αποφάσεις για το ρόστερ κυρίως αυτό το δεκαήμερο στο Ρέντη, αλλά και στο Ζέεφελντ και στο δεύτερο στάδιο σε Ολλανδία, Βέλγιο. Έχει μπροστά του περιπου δύο μήνες, για την ακρίβεια 54 μέρες, μέχρι το πρώτο επίσημο ματς της ομάδας, στις 9 Αυγούστου για το Γιουρόπα Λιγκ. Άντε μέχρι να γίνουν οι εξετάσεις και όλα τα τεστ, να πούμε ότι υπάρχουν 50 μέρες μέχρι το πρώτο παιχνίδι. Τεράστιος χρόνος για σωστή δουλειά και προσεκτικές αποφάσεις.

Ο Ολυμπιακός έχει ακόμα ανοιχτά μέτωπα, αλλά ήδη έχει πάρει Γκερέρο, Λάζαρο, Φετφατζίδη, Καμαρά, Μάνο και έρχονται άμεσα κι άλλοι. Θα μπορούσε να είχε και στόπερ/χαφ ήδη εάν τα είχε καταφέρει με Λέμα, Πρίσιτς. Όμως έχει φέτος και τέτοια περιθώρια, να παλεύει και να δίνει χρόνο στις περιπτώσεις που ο ίδιος θεωρεί ιδανικές και όχι να ενεργεί υπό πίεση προπονητών, μάνατζερ και...χρόνου.

Είναι πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία για να γίνει ξανά ένας πολύ δυνατός, οργανωμένος, θεαματικός και αποτελεσματικός Ολυμπιακός. Η δουλειά που αρχίζει πρέπει να είναι στοχευμένη και σκληρή απ' όλους. Κι η ομάδα έχει πράγματι την ευκαιρία να κάνει αυτό που έταξε ο Μαρτίνς στην παρουσίασή του. Να είναι πανέτοιμη δηλαδή για τα προκριματικά της Ευρώπης, αλλά και να σχεδιαστεί έτσι ώστε να αντέξει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και όχι να ξεφουσκώσει στα μισά.