Εισαγγελική παρέμβαση για τους θεατές στο Άρης- ΠΑΟΚ

Η παρουσία στο γήπεδο μεγαλύτερου από το επιτρεπόμενο αριθμού, οπαδών του Άρη στο ματς με τον Ολυμπιακό σήμανε συναγερμό ενόψει του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Εισαγγελική παρέμβαση για τους θεατές στο Άρης- ΠΑΟΚ

Εισαγγελική εντολή να τηρηθεί το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό και να μην συγκεντρωθεί κόσμος, μέσα και έξω από το γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», στον αγώνα της Κυριακής ανάμεσα στον Άρη και ΠΑΟΚ.

Τα μέτρα περιορισμού των συναθροίσεων στη Θεσσαλονίκη είναι αυστηρά και οι λειτουργοί στης δικαιοσύνης λαμβάνουν τα μέτρα τους ενόψει του ντέρμπι μεταξύ των «αιωνίων αντιπάλων» της πόλης.

Άλλωστε οι εικόνες από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με δεκάδες περιστατικά κορονοϊού που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ένας επιπλέον λόγος για να ληφθούν μέτρα.

Η αθλητική εισαγγελέας Θεσσαλονίκης ζήτησε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας να μεριμνήσει έτσι ώστε να μην κυκλοφορούν πολίτες χωρίς λόγο και να πραγματοποιηθούν σχετικοί έλεγχοι το απόγευμα της Κυριακής.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη μετάδοση του κορονοϊού, στο γήπεδο του Άρη θα πρέπει να εισέλθουν μόνο όσοι είναι διαπιστευμένοι (αποστολές ποδοσφαιρικών ομάδων, αθλητικοί παράγοντες κ.α.).και γενικά όσοι προβλέπονται από το πρωτόκολλο της λίγκας για τον Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή αποτέλεσε η παρουσία περιττού κόσμου στην προγενέστερη ποδοσφαιρική αναμέτρηση του Άρη με τον Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα στη θύρα 7, του «Κλεάνθης Βικελίδης» εντοπίστηκαν οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας οι οποίοι δεν έπρεπε να βρίσκονται στο χώρο.

Επειδή το ματς της Κυριακής έχει τη δική του σημασία για την Θεσσαλονίκη έχει αποφασιστεί να υπάρξουν εξονυχιστικοί έλεγχοι για να αποφευχθεί οποιαδήποτε απόπειρα συνάθροισης ατόμων εντός και εκτός του «Κλεάνθης Βικελίδης».