Οι 2448 μέρες του Βέργου, ο Μίτσελ και τα γκολ με τον Παναιτωλικό (vids)

Ο Νίκος Βέργος σκόραρε δύο φορές στη νίκη του Παναιτωλικού επί της ΑΕΛ και το κατάφερε για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 5,5 χρόνια.  

Οι 2448 μέρες του Βέργου, ο Μίτσελ και τα γκολ με τον Παναιτωλικό (vids)

Ο Παναιτωλικός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, αφού επικράτησε με σκορ 2-1 της ΑΕΛ. Η ομάδα του Αγρινίου έκανε σεφτέ στις επιτυχίες και είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Βέργο. Ένα παιδί που προέρχεται από την Ακαδημία του Ολυμπιακού κι όλα αυτά τα χρόνια το έχει παλέψει πολύ για να σταθεί σε επίπεδο Super League.

Ο Βέργος μετά το τέλος του αγώνα έπλεε σε πελάγη ευτυχίας και αυτό δεν ήταν δύσκολο να το διαπιστώσει. Αρκεί να δει κανείς το πρόσωπο του τη στιγμή που έκανε δηλώσεις στη Nova. Για τον Βέργο δεν ήταν απλά μία νίκη, αλλά μία στιγμή που την περίμενε αρκετά χρόνια. Συγκεκριμένα περίπου 5,5 χρόνια περίμενε ο νεαρός επιθετικός για να σκοράρει στη Super League.

Η τελευταία φορά που το είχε κάνει ήταν στις 26 Μαρτίου 2014 όταν ο Μίτσελ τον είχε βάλει ως αλλαγή στο εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Βέργος σκόραρε στο 60' κι έκανε το 1-1, αλλά ο Ολυμπιακός είχε χάσει εκείνο το παιχνίδι με 2-1. Τότε όλοι μιλούσαν για ένα μεγάλο ταλέντο και μία ελπίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Μίτσελ τον έβαλε να παίξει και στα τελευταία οκτώ λεπτά του εκτός έδρας αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για μερικά εκατοστά δεν είχε βρει τότε τη μπάλα ο Βέργος για να τη στείλει στα δίχτυα και τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του Champions League. Ο Ισπανός προπονητής πίστευε πολύ στις ικανότητες του Βέργου και θεωρούσε πραγματικά ότι ήταν ένα παιδί που αν δούλευε θα έκανε καριέρα.

Από εκείνο το γκολ πέρασαν 2448 ημέρες για να σκοράρει ξανά σε επίπεδο Super League και δικαιολογημένα πετούσε στα σύννεφα. Μετά από εκείνη τη σεζόν ήρθε ο δανεισμός του στην Αλμερία με την οποία είχε σκοράρει δύο φορές στη Segunda Division. Πήγε ακόμα δανεικός στη Ρεάλ Μαδρίτης Β' και στη Βάσας μέχρι που έμεινε ελεύθερος και πήγε στον Παναθηναϊκό, στον οποίο επίσης δεν κατάφερε να πετύχει για να ακολουθήσει ένα πέρασμα του από την Χέρκουλες. Τώρα στο Αγρίνιο και στον Παναιτωλικό ο Βέργος θέλει να κάνει μία επανεκκίνηση στην καριέρα του στα 24 του χρόνια.

Δείτε το γκολ του Νίκου Βέργου με τον Ολυμπιακό

Και τα γκολ του με τον Παναιτωλικό