Ευτυχώς, δεν παραπλανήθηκε ο Μαρτίνς

Όταν θες να βλέπεις την ομάδα σου να προοδεύει και να βελτιώνεται, δεν στέκεσαι μόνο στα θετικά σημεία, αλλά πρωτίστως στα πολύ αρνητικά στοιχεία. Ο Μαρτίνς απέδειξε ξανά με την τοποθέτησή του μετά το ματς με τον Βόλο, ότι είναι ένας τελειομανής προπονητής.

Ευτυχώς, δεν παραπλανήθηκε ο Μαρτίνς

Είχαμε μεγάλη περιέργεια για τις δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς μετά το παιχνίδι. Ξέραμε ότι είναι ένας προπονητής που δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και δεν προσπαθεί να κουκουλώσει τα λάθη της ομάδας του, όποιο κι αν είναι το τελικό σκορ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δικαίως στάθηκε στο πρώτο ημίχρονο στην τοποθέτησή του. Και στάθηκε δικαίως, γιατί ξέρει ότι αν ο Βόλος ήταν πιο προσεκτικός στην τελική του πάσα ή αν στη θέση του Βόλου ήταν μία καλύτερη ομάδα, τότε ο Ολυμπιακός μπορεί να πήγαινε στα αποδυτήρια με 0-2 στο 45’!

Ο Δουβίκας έχει ένα δοκάρι, έχει κερδίσει το πέναλτι και έχει κάνει δύο φορές κακή επιλογή σε αντεπιθέσεις του Βόλου, καθώς αντί να «σπάσει» την μπάλα αριστερά ή δεξιά που θα έφευγαν οι συμπαίκτες του φάτσα με τον Σα, τελικά προτίμησε να περάσει μόνος του την άμυνα του Ολυμπιακού και την... πάτησε.

Η εικόνα του Ολυμπιακού προβλημάτισε έντονα τον Μαρτίνς, αλλά χάρη στην ποιότητά της, την μαγκιά του Μασούρα να βάλει το κεφάλι του στο... γόνατο του Γκαραβέλη στις καθυστερήσεις και την εκτελεστική δεινότητα του Ελ Αραμπί, οι Πειραιώτες έφτασαν στο τελικό 4-1.

Ο Μαρτίνς είπε ότι το σκορ δεν ανταποκρινόταν στην γενικότερη εικόνα. Όντως, το σκορ στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είναι 0-2 ή 1-2, αλλά στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που δικαιούταν.

Το θέμα είναι ότι οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν νωχελικοί και χαλαροί απέναντι σε μία ομάδα που γνώριζαν εξ αρχής ότι είναι... φωτιά και λάβρα μπροστά αν βρουν χώρους και φάσεις. Τους τα είχε αναλύσει ο Μαρτίνς, αλλά εκείνοι αποφάσισαν να μπουν κάπως στο ματς μετά το 30’.

Έως εκείνο το σημείο βλέπαμε τον Βινάγκρε αλλού να πατάει και αλλουύ να βρίσκεται, τον Μπα να χάνει κατά κράτος τις μονομαχίες από τον Δουβίκα και έναν Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει λύσεις επιθετικά.

Ανεπίτρεπτη η εικόνα του στο πρώτο ημίχρονο, όπως ανεπίτρεπτη ήταν και η εικόνα του στο δεύτερο 45λεπτο με τον Παναθηναϊκό, αλλά τότε υπήρχε η δικαιολογία της κόπωσης από τους διεθνείς και την έλλειψη προετοιμασία. Με τον Βόλο δεν υπήρχε καμία δικαιολογία και κινδύνευσε να πετάξει ο Ολυμπιακός βαθμούς.

Βλέπετε, το ποδόσφαιρο είναι στιγμές. Ο Μπαρτόλο που έκανε φάουλ στον Σα, αν έβρισκε λίγο νωρίτερα με προβολή την μπάλα και προλάβαινε τον Σα, τότε θα γινόταν το 1-2 και... άντε βγάλτο μετά.

Λίγο αργότερα, ο Ντεντάκης γλίστρησε, ο Ελ Αραμπί έφερε την μπάλα στο δεξί και... 2-1. Δεν ήθελε λοιπόν και πολύ να γίνει ζημιά.

Ευτυχώς λοιπόν που δεν παραπλανήθηκε ο Μαρτίνς από το 4-1.