Ολυμπιακός: Η μαγκιά του Μαρτίνς και η αυτοθυσία του Μασούρα

Ο Πέδρο Μαρτίνς παραδέχτηκε ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, δεν πετούσε στα σύννεφα μετά το 4-1, ενώ ο Γιώργος Μασούρας θυσιάστηκε για να κάνει η ομάδα του το 1-1.

Ολυμπιακός: Η μαγκιά του Μαρτίνς και η αυτοθυσία του Μασούρα

Είναι αδιαμφισβήτητη η ποιότητα που έχει ο Ολυμπιακός διαθέτοντας ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Οι Πειραιώτες έχουν στο ρόστερ τους έναν ικανότατο σκόρερ, που αρκεί απλά να βρει τη μπάλα μπροστά του και στη συνέχεια ξέρει πως θα τη στείλει στα δίχτυα.

Για τον Ελ Αραμπί μπορούμε να γράψουμε πολλά, διότι τέτοιον επιθετικό είχε χρόνια να βρει ο Ολυμπιακός και είναι από τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που σκέφτεσαι "κρίμα που δεν είχε έρθει νωρίτερα". Το θέμα από το ματς με τον Βόλο, όμως, δεν είναι μόνο ο Ελ Αραμπί, η αξία του οποίου είναι αδιαμφισβήτητη. Θέμα είναι πρώτα απ' όλα η εικόνα της ομάδας του Πειραιά στο πρώτο ημίχρονο.

Ένας Ολυμπιακός που έμοιαζε να είναι υπνωτισμένος. Και είναι η δεύτερη φορά που το κάνει σε τόσο έντονο βαθμό σε αγώνα του πρωταθλήματος. Η πρώτη ήταν στα Γιάννενα που πάλι δέχτηκε γκολ νωρίς και είδε μία ομάδα να τον πιέζει και να του επιτίθεται. Αυτό έκανε και ο Βόλος. Μπήκε με αυτοπεποίθηση στο Καραϊσκάκη, ήξερε που θα χτυπήσει και το έκανε με μαεστρία. Είχε δοκάρι και γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο.

Ο Βόλος πίεσε τον Ολυμπιακό, κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα και ίσως να παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό του σε εκείνο το διάστημα και δεν μπόρεσε να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην ομάδα του Πειραιά. Από ένα σημείο και μετά οι ποδοσφαιριστές του Λόπες είχαν πιστέψει τόσο πολύ στο ματς που πήγαιναν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Είχε θέματα ο Ολυμπιακός για μεγάλο διάστημα, αλλά λύθηκαν όλα όταν έκανε το 2-1 ο Ελ Αραμπί και γι' αυτό ο Πέδρο Μαρτίνς παραδέχτηκε ότι το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς.

Πάντως για να είμαστε σωστοί το πιο καθοριστικό σημείο του αγώνα είναι το γκολ του Μασούρα. Ο Έλληνας εξτρέμ έφερε το ματς στα ίσια στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και η ομάδα του πήγε στα αποδυτήρια πολύ πιο ήρεμη για τη συνέχεια. Ο Μασούρας σε εκείνη τη φάση έχει δείξει αυτοθυσία, έβαλε το κεφάλι του με κίνδυνο να τραυματιστεί και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Και στεκόμαστε στον Μασούρα, διότι είναι ένας από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που αρκετός κόσμος τον περιμένει στη γωνία για να τον κριτικάρει. Η αυτοθυσία του Μασούρα, η εκτελεστική δεινότητα του Ελ Αραμπί και η μαγκιά του Μαρτίνς να παραδεχτεί την κακή εικόνα και τα λάθη του έφεραν τη νίκη που ήθελε ο Ολυμπιακός λίγες ημέρες πριν το μεγάλο ματς με την Πόρτο.