Ολυμπιακός-Βόλος 4-1: Ο Ελ Αραμπί μετέτρεψε το θρίλερ σε πάρτι (highlights)

Ο Ολυμπιακός με ανατροπή επικράτησε 4-1 του Βόλου. Η ομάδα της Μαγνησίας προηγήθηκε στο 11' με πέναλτι του Μπαριέντος. Μασούρας (45+3), Ελ Αραμπί (66', 80', 90+1) τα γκολ των πρωταθλητών. Δοκάρι στο 7' οι φιλοξενούμενοι.

Ολυμπιακός-Βόλος 4-1: Ο Ελ Αραμπί μετέτρεψε το θρίλερ σε πάρτι (highlights)

Τα… χρειάστηκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Βόλο κι αυτό όχι γιατί βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά γιατί είχε απέναντι του έναν καλό αντίπαλο. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 4-1 του συγκροτήματος του Άνχελ Λόπες και παρέμεινε αήττητη στην κορυφή του φετινού πρωταθλήματος. Οι Βολιώτες προηγήθηκε στο 11' με πέναλτι του Μπαριέντος, ενώ στο 7' είχαν δοκάρι με τον Δουβίκα. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο έκανε την ανατροπή με τα γκολ των Μασούρα (45+3) και Ελ Αραμπί (66', 80', 90'). Η ομάδα της Μαγνησίας ήταν πολύ καλά διαβασμένη και δημιούργησε πρόβλημα στους "ερυθρόλευκους" που τελικά κατάφεραν να αντιδράσουν και να πάρουν τη νίκη με πιο κομβικό σημείο της αναμέτρησης το γκολ του Μασούρα λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

LIVE: Ολυμπιακός - Βόλος (19:30)

Αλλαγές ο Μαρτίνς, με όλα τα "όπλα" του ο Λόπες

Ο "τελικός" με την Πόρτο είχε επισκιάσει τον αγώνα με τον Βόλο και γι' αυτό ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να κάνει κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ντρέγκερ και Βινάγκρε ξεκίνησαν στα δύο άκρα της άμυνας με τον Μπα δίπλα στον Σεμέδο. Μπουχαλάκης, Καμαρά ήταν οι χαφ με Βρουσάι, Μασούρα στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Φορτούνη πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη πλευρά ο Άνχελ Λόπες παρέταξε κι αυτός την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1 και με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Μπαρτιέντος, Ριένστρα ήταν οι δύο χαφ με Μπαρτόλο και Ουάρντα στα δύο άκρα της επίθεσης, ενώ ο Μαρτίνες έπαιζε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Δουβίκα. Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό, αφού στο 5' έκανε αναγκαστική αλλαγή με τον Ντρέγκερ να αποχωρεί τραυματίας και τον Ραντζέλοβιτς να παίρνει τη θέση του με αποτέλεσμα ο Βρουσάι να γίνεται δεξί μπακ και ο Σέρβος να παίζει μπροστά του.

Ολυμπιακός - Βόλος: Το γκολ του Ελ Αραμπί για το 2-1 (vid)

Εκρηκτικό ξεκίνημα ο Βόλος με δοκάρι και γκολ

Η αναγκαστική αλλαγή μπορεί να ήταν ένας οιωνός, διότι η συνέχεια ήταν ακόμα χειρότερη. Ο Βόλος επιβεβαίωσε ότι είναι μία πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα. Ο Άνχελ Λόπες είχε διαβάσει καλά το παιχνίδι και "σημάδεψε" τον Βινάγκρε γνωρίζοντας ότι δεν είναι σε καλό επίπεδο ετοιμότητας. Κάπως έτσι ξεκίνησε η φάση του 7' που ο Δουβίκας "χόρεψε" τον Μπα, έκανε ένα τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σα. Οι Βολιώτες μπήκαν στο γήπεδο με τρομερή ενέργεια σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που ήταν υπνωτισμένος και οι παίκτες του πήγαιναν πάντα δεύτεροι στις μονομαχίες. Έτσι στο 10' ο Μπα έκανε κακό κοντρόλ έξω από την περιοχή, ο Δουβίκας του πήρε την μπάλα και στη συνέχεια ο Σενεγαλέζος τον ανέτρεψε με τον Παπαδόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα. Στο 11' ο Μπαριέντος εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 0-1 για την ομάδα της Μαγνησίας. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 19' ο σκόρερ έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Νίνη να παίρνει τη θέση του.

Ολυμπιακός - Βόλος: Το γκολ του Μασούρα, αλά Φουστέρ για το 1-1 (vid)

"Ξύπνησε" μετά το 20' ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός που ήταν αγνώριστος άρχισε να μπαίνει στο παιχνίδι από το 20' και μετά. Μπα και Βινάγκρε είχαν σοβαρά θέματα από την πλευρά τους με τον Πορτογάλο να προβληματίζει γι' ακόμα μία φορά. Μάλιστα ο Μαρτίνς άλλαζε και θέσεις τους στόπερ μέχρι ο Μπα να βρει την ισορροπία του. Όσο κυλούσε ο χρόνος ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την κατοχή της μπάλας και να κάνει αυτός το παιχνίδι του. Ο Βόλος, ωστόσο, πίεζε ψηλά και δυσκόλευε την ανάπτυξη της ομάδας του Πειραιά που επιχειρούσε κυρίως από τα άκρα πότε με τον Μασούρα από αριστερά και πότε με τους Βρουσάι, Ραντζέλοβιτς από δεξιά. Η μεγάλη ευκαιρία έλειπε για τον Ολυμπιακό, αλλά τουλάχιστον με το πέρασμα του χρόνου είχε περιορίσει τους κινδύνους προς την περιοχή του. Στο 45' ο Μασούρας βρέθηκε απέναντι από τον Γκαραβέλη, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων κράτησε το μηδέν για την εστία. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, ο Μπουχαλάκης έβγαλε μία… σκαφτή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ο Μασούρας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και πρόλαβε την έξοδο του Γκαραβέλη για να σκοράρει και να κάνει το 1-1, σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Ολυμπιακός - Βόλος: Το ακυρωθέν γκολ του Μπαρτόλο (vid)

Πάλι μπήκε δυνατά ο Βόλος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Χολέμπας πήρε τη θέση του πολύ κακού στο πρώτο μέρος Βινάγκρε και ο Βόλος άλλαξε τον πρώτο επίθεσης του. Οι Βολιώτες προτίμησαν να επιτίθενται από τη δεξιά πλευρά των "ερυθρόλευκων" εκεί που βρίσκονταν οι Βρουσάι, Ραντζέλοβιτς. Η ομάδα της Μαγνησίας μπήκε πολύ καλά στο γήπεδο και η εικόνα της έδειχνε ότι αυτή ήθελε περισσότερο το δεύτερο γκολ για να πάρει τη νίκη. Ο Βόλος ήλεγξε το ρυθμό του αγώνα και πίεσε τους Πειραιώτες. Οι φιλοξενούμενοι είχαν στο γήπεδο περισσότερους δημιουργικούς ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα να κρατούν τη μπάλα στα πόδια τους και να βγαίνουν πιο εύκολα στην επίθεση.

Ολυμπιακός - Βόλος: Το πέναλτι του Μπαριέντος για το 0-1 και το δοκάρι του Δουβίκα (vid)

Αν έχεις Ελ Αραμπί

Στο 58' ο Μαρτίνς έβαλε τον Πέπε στη θέση του Μπουχαλάκη με εντολή να βοηθήσει στην καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και ο Φορτούνης να μην χρειάζεται να γυρίζει πολλά μέτρα πίσω για να πάρει την κατοχή. Σιγά-σιγά η ομάδα του Πειραιά άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν συμβιβαζόταν με το 1-1 και έδειχνε να ψάχνει και δεύτερο γκολ. Τελικά οι "ερυθρόλευκοι" πήραν τη μπάλα στα πόδια τους και άρχισαν να ξεδιπλώνονται στο γήπεδο. Στο 66' ο Ελ Αραμπί πήρε την κάθετη πάσα από τον Καμαρά και με άψογο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 2-1 για την ομάδα του Πειραιά. Από εκείνο το σημείο και μετά τα πράγματα έδειχναν να έχουν γίνει πιο εύκολα, αφού ο Ολυμπιακός δεν είχε την πίεση ότι έπρεπε να ψάξει το γκολ. Ήλεγχε τον αγώνα καλύτερα, ενώ ο Βόλος δεν τον είχε απειλήσει. Και κάπως έτσι από ένα βολέ του Σα, στο 80', η μπάλα πήγε στον Ελ Αραμπί εκείνος άλλαξε με τον Μασούρα και τελικά ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Μαροκινό που βγήκε απέναντι από τον Γκαραβέλη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 3-1. Το… κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Ελ Αραμπί στο 90+1 όταν πήρε την πάσα από τον Τιάγκο Σίλβα και με άψογο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Έτσι ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο που του έβαλε δύσκολα και τώρα ετοιμάζεται για τον "τελικό" με την Πόρτο.

Τα highlights του Ολυμπιακός - Βόλος 4-1 (vid)

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Βόλος 4-1

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Σκόρερ: 11' Μπαριέντος (πεν.), 45+3 Μασούρας, 66' Ελ Αραμπί, 80' Ελ Αραμπί, 90+1 Ελ Αραμπί

Κίτρινες: 32' Σάντσες, 42' Μπα

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα, Ντρέγκερ (5' Ραντζέλοβιτς), Σεμέδο, Μπα (59' Σισέ), Βινάγκρε (46' Χολέμπας), Μπουχαλάκης (58' Πέπε), Καμαρά, Βρουσάι, Φορτούνης (81' Τιάγκο Σίλβα), Μασούρας, Ελ Αραμπί

Βόλος: Γκαραβέλης, Ντεντάκης (75' Κιάκος), Φεράρι, Σάντσες, Δουβίκας, Ουάρντα (68' Περέα), Μαρτίνες, Μπαριέντος (19' Νίνης), Κολόμπο, Ριένστρα, Μπαρτόλο.