Ασχολείται έντονα ο Ολυμπιακός με Μπιόρκαν, αλλά τον προορίζει για καλοκαίρι

Ο Ολυμπιακός ασχολείται πολύ σοβαρά με την περίπτωση του 22χρονου Νορβηγού αριστερού μπακ, Φρέντρικ Μπιόρκαν (όπως και με τον Ρέις της Ρίο Άβε), αλλά είναι περισσότερο μία λύση για το καλοκαίρι.

Ασχολείται έντονα ο Ολυμπιακός με Μπιόρκαν, αλλά τον προορίζει για καλοκαίρι

Σήμερα (5/12, 19.30) θα δούμε τον Βινάγκρε κόντρα στον Βόλο. Και η ευχή του Μαρτίνς είναι να τον ξαναδούμε και στα επόμενα ματς του Δεκεμβρίου. Δύο μήνες δίχως να έχει αποκτήσει ρυθμό λόγω τραυματισμών ή εξαιτίας έλλειψης υψηλού ρυθμού στην προπόνηση, είναι αρκετοί για έναν ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε για να αποτελέσει τον «αντι-Τσιμίκα».

Το γράφαμε και προ ημερών στο «ΦΩΣ», ότι το Champions League έφυγε πριν καλά-καλά το καταλάβουμε, με τον Βινάγκρε να είναι θεατής στα περισσότερα ματς και όχι σε θέση να βοηθήσει. Ο Δεκέμβριος θα επιχειρηθεί να γίνει ο μήνας του Πορτογάλου μπακ, να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να μπει με το... δεξί στο 2021.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Επειδή πάλι τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ δημοσιευμάτων για τον Ματέους Ρέις της Ρίο Άβε και τον Φρέντρικ Μπιόρκαν της Μπόντο Γκλιμτ. Δεν είναι ψέμα ότι και οι δύο απασχολούν τον Ολυμπιακό και μάλιστα σοβαρά. Με τον Μπιόρκαν σχεδόν τα έχουν βρει οι εμπλεκόμενες πλευρές. Απλώς, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι πρόκειται για λύση που πάει για το καλοκαίρι και όχι για τον Γενάρη.

Έχοντας τον Βινάγκρε, τον Χολέμπας και τον Ραφίνια ως λύση έκτακτης ανάγκης, δεν έχει νόημα να έρθει ο Μπιόρκαν μεσούσης της σεζόν. Είναι προτιμότερο, ακόμα κι αν τα βρει με την Μπόντο Γκλιμτ ο Ολυμπιακός, να τον αφήσει δανεικό εκεί έως το τέλος της σεζόν.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ματέους Ρέις, για τον οποίο θα γίνει εκ νέου μία προσπάθεια μπας και βρεθεί άκρη με την Ρίο Άβε που έχει αποφασίσει να τον στείλει στην Σπόρτινγκ, μιας και ο παίκτης επιθυμεί να συνεχίσει στον Ολυμπιακό.

Γιατί λέμε ότι πάνε και οι δύο περιπτώσεις για το καλοκαίρι; Επειδή ο Χολέμπας θα είναι στα 37 του τον Ιούνιο και ο Βινάγκρε έχει οψιόν αγοράς 20 εκατομμυρίων ευρώ το καλοκαίρι. Αν και είναι νωρίς να ειπωθεί το οτιδήποτε για το μέλλον τους, ο Ολυμπιακός όπως και όλες οι μεγάλες ομάδες, πάντοτε κοιτάζει και την «επόμενη μέρα».