Καρέρα: «Κάναμε πολλά ατομικά λάθη και αποκλειστήκαμε»

Ο Μάσιμο Καρέρα αναφέρθηκε με δηλώσεις του στα κανάλια Novasports, στα αίτια του αποκλεισμού της ΑΕΚ από το Europa League και στο ματς που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό

Καρέρα: «Κάναμε πολλά ατομικά λάθη και αποκλειστήκαμε»

Δηλώσεις στα κανάλια Novasports παραχώρησε ο Μάσιμο Καρέρα ενόψει του αγώνα της Κυριακής (6/12, 19:30) με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής της ΑΕΚ τόνισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να παλέψουν για να πάρουν τη νίκη απέναντι στους «πράσινους», ενώ αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό από το Europa League σχολιάζοντας μεταξύ άλλων πως αιτία ήταν τα ατομικά λάθη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

Πως είναι το κλίμα στην ομάδα μετά την ήττα και τον αποκλεισμό από την Μπράγκα;

«Το κλίμα είναι όπως πάντα κανονικό. Όπως όταν κερδίζουμε δεν πρέπει να υπάρχει ευφορία ούτε όταν χάνουμε πρέπει να πέφτουμε. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στην συνέχεια».

Προσωπικά πως τον επηρέασε;

«Δυστυχώς τα λάθη στο ποδόσφαιρο τα πληρώνεις και εμείς στο Europa League, κάναμε πολλά ατομικά και γι΄αυτό αποκλειστήκαμε. Γενικά είμαι ευχαριστημένος με την ομάδα που πάλεψε. Σε διεθνές επίπεδο τα λάθη τα πληρώνεις».

Το μήνυμα στον κόσμο;

«Ο πρώτος θλιμμένος είμαι εγώ αλλά η ομάδα. Κάναμε ότι μπορούσαμε αλλά αυτά συμβαίνουν. Εμείς δουλεύουμε ως επαγγελματίες και κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να φέρουμε την ΑΕΚ ψηλά εκεί που της αξίζει».

Σχετικά με τα γκολ που δέχεται.

«Εχθές είδαμε τα γκολ που δεχτήκαμε από την Μπράγκα. Όλα ήταν από έλλειψη συγκέντρωσης. Όποιος παίζει κάνει λάθη όποιος δεν παίζει δεν κάνει. Τα γκολ που δεχόμαστε είναι στις λεπτομέρειες και εκεί δουλεύουμε για να βελτιώσουμε τις λεπτομέρειες».

Μετά τη Ζόρια έψαχνε αντίδραση που ήρθε κόντρα στον Αστέρα. Ψάχνει το ίδιο κόντρα στον Παναθηναϊκό;

«Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε. Ακόμη και αν είχαμε κερδίσει την Πέμπτη δεν θα πηγαίναμε μετά χαλαρά. Έχει να κάνει με τον επαγγελματισμό μας. Παίζουμε σοβαρά για το μέλλον».

Ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τι περιμένει;

«Τα ντέρμπι είναι πάντα ιδιαίτερα δεν έχει σχέση τι έχει γίνει στο παρελθόν. Και ο Παναθηναϊκός θα έχει ένα δύσκολο ματς. Πρέπει να μπούμε να παλέψουμε και να πάμε για τη νίκη».

Τι ξεχωρίζει από τον Παναθηναϊκό που έχει αλλάξει προπονητή;

«Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά αλλά με την αλλαγή του προπονητή έκανε καλές εμφανίσεις. Στα ντέρμπι δεν έχει σημασία η βαθμολογία, σημασία έχει η ψυχή».

Σχετικά με τ'αγωνιστικά προβλήματα;

«Πολύ πιθανό να λείπει ο Λόπες, ο Τσιγκρίνσκι θα δούμε σήμερα σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Μπακάκης. Οι άλλοι είναι διαθέσιμοι».