Ο βαθμός επηρεασμού του Ελ Αραμπί από τον κορονοϊό

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στα ματς με τον Άρη και την Μαρσέιγ δεν βρήκε δίχτυα, αλλά το θέμα είναι ότι ψάχνει να ξαναβρεί τον... Ελ Αραμπί που είχε συνηθίσει ο κόσμος.

Ο βαθμός επηρεασμού του Ελ Αραμπί από τον κορονοϊό

Ήταν 18 Νοεμβρίου όταν η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Μαρόκο ανακοίνωσε ότι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει προσβληθεί από κορονοϊό. Από εκείνη την ημέρα, έγινε ολόκληρη επιχείριση για να γυρίσει ο παίκτης από το Καμερούν όπου έπαιζε και τελικά γύρισε με ιδιωτικό τζετ. Τελικά, ήταν ασυμπτωματικός και κατάφερε να βοηθήσει στο παιχνίδι με τον Άρη στο Χαριλάου το περασμένο Σάββατο (28/11)

Λίγες μέρες αργότερα έπαιξε βασικός και στο «Velodrome» απέναντι στην Μαρσέιγ.

Δεν κατάφερε να βρει γκολ που είναι και η... τροφή του (τελευταία φορά σκόραρε στις 17 Οκτωβρίου κόντρα στον Ατρόμητο), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν και κακός στα δύο ματς που αγωνίστηκε μετά την περιπέτειά του.

Σίγουρα, δεν έπιασε τα στάνταρ απόδοσης που τον είχαμε συνηθίσει πριν από την περιπέτειά του. Δεν είχε την έκρηξη, τον δυναμισμό στο παιχνίδι του ή την ορμή με την οποία μπαίνει στις φάσεις, στοιχεία που είναι στο ρεπερτόριό του, ξέχωρα φυσικά από την στενή του σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα ή και την έφεσή του να μοιράζει ασίστ.

Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να πει ότι ήταν αρνητικός. Και το λέμε αυτό, γιατί μία τέτοια εικόνα επιχειρείται να βγει προς τα έξω. Το ότι τον έχει επηρεάσει η 10ήμερη αποχή του εξαιτίας του κορονοϊού, είναι κάτι που δεν χωράει αμφιβολία.

Ωστόσο, από το «Κλ. Βικελίδης» θα μπορούσε να φύγει με μία ασίστ (στην χαμένη ευκαιρία του Φορτούνη στο πρώτο ημίχρονο) ή με ένα γκολ (σε μία αντεπίθεση), ενώ και στο ματς με την Μαρσέιγ ήταν «μέσα» στις φάσεις όποτε χρειάστηκε. Δεν είχε καλό τελείωμα σε μία κεφαλιά από σέντρα-λουκούμι του Φορτούνη, ενώ δεν έφτασε και ποτέ η μπάλα στα πόδια του όταν βρέθηκε απέναντι από τον Μανταντά, καθώς το γύρισμα του Φορτούνη αμέσως μετά το 0-1 από τα πλάγια ήταν πολύ κακό, με αποτέλεσμα να διώξει σε κόρνερ ο Τσαλέτα Τσαρ. Η ουσία είναι ότι είχε πάρει θέση για να... πυροβολήσει.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ότι ακόμα κι αν δεν είναι 100% ο Ελ Αραμπί που γνωρίζουμε, φρόντισε σε αυτά τα δύο ματς να αφήσει εν μέρει τη σφραγίδα του, ασχέτως αν δεν είχαν ευτυχή κατάληξη οι προσπάθειές του.

Με τα παιχνίδια που παίρνει στα πόδια του και με τον ρυθμό που ξαναβάζει στο κορμί του, είναι δεδομένο ότι θα γυρίσει σύντομα στα γνωστά του επίπεδα. Ίσως το Σάββατο (5/12, 19.30) να του δοθεί και η ευκαιρία με τον Βόλο ΝΠΣ να ξαναπάρει μπρος ως προς το σκοράρισμα. Είναι πολλές άλλωστε οι 50 μέρες δίχως γκολ. Άλλωστε, έχει αποδείξει στον ενάμισι χρόνο που βρίσκεται στο λιμάνι, ότι όποτε αρχίζει να σκοράρει, τότε δεν... σταματάει.