Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ: Στις 9 Δεκεμβρίου εκδικάζει την υπόθεση πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα εκδικάσει, στις 9 Δεκεμβρίου, την υπόθεση πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης μετά την «πάσα» του CAS.

Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ: Στις 9 Δεκεμβρίου εκδικάζει την υπόθεση πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έστειλε κλήσεις για εκδίκαση με φυσική παρουσία των εκπροσώπων των εμπλεκομένων ΠΑΕ στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, μετά από καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Στις 10 Ιουλίου, το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (CAS) είχε αποφανθεί πως αρμόδια να εκδικάσει την απόφαση είναι η Επιτροπή Εφέσεων και όχι η ΕΕΑ. Η υπόθεση θα εκδικαστεί από την Επιτροπή Εφέσεων την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00.

Όπως είναι γνωστό ο ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με αφαίρεση 7 βαθμών και η Ξάνθη με αφαίρεση 12 βαθμών. Ωστόσο η ποινή του ΠΑΟΚ δεν εκτελέστηκε αφού το CAS έστειλε πίσω την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων θεωρώντας ότι δεν μπήκε στην ουσία της.

Σημειωτέον ότι όποια και αν είναι η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων οι ΠΑΟΚ και Ξάνθη δεν κινδυνεύουν με υποβιβασμό καθώς η κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή του σχετικού νόμου.

Στο διάστημα που μεσολάβησε η ΠΑΕ Ξάνθη άλλαξε ιδιοκτήτες (πέρασε στα χέρια του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία, Bill Pappas (Βασίλης Παπαδημητρίου) μέσω της εταιρίας MAZCON INVESTMENTS ΙΚΕ.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 09/12/2020, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 15:00

ΕΚΘΕΜΑ

Έφεσεις 1) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ΄αριθμ. 95/2020 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ και 2) της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά α) της υπ΄αριθμ. 9 5/2020 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ β) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γ) της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας