Φορτούνης: Η τέχνη της ασίστ δεν θέλει... χρόνο!

Ο Κώστας Φορτούνης έχει τις περισσότερες ασίστ στον Ολυμπιακό αλλά και σε όλη την Super League, με εντυπωσιακές επιδόσεις σε σχέση με τον χρόνο συμμετοχής του.

Φορτούνης: Η τέχνη της ασίστ δεν θέλει... χρόνο!

Ο Ολυμπιακός πέρασε με 1-2 επί του Άρη από το «Κλ. Βικελίδης» χάρη στα δύο γκολ του Ανδρέα Μπουχαλάκη (29',47'). Αμφότερα δε προήλθαν από ασίστ του Κώστα Φορτούνη. Ο Έλληνας διεθνής άσος έχει πλέον μοιράσει 5 ασίστ τη φετινή χρονιά και βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής στατιστικής κατηγορίας όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά και στη Super League.

Για την ακρίβεια, ισοβαθμεί με τον Πέτρο Μάνταλο στην πρώτη θέση, ωστόσο οι επιδόσεις του «ερυθρόλευκου» μεσοεπιθετικού είναι άκρως εντυπωσιακές αν λάβει κανείς υπόψη τα αγωνιστικά λεπτά του μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα, ο Φορτούνης σε 410 λεπτά σε 7 αναμετρήσεις έχει 2 γκολ και στο ίδιο χρονικό διάστημα έχει και 5 ασίστ, ενώ ο αρχηγός της ΑΕΚ έχει 5 ασίστ σε 6 αγώνες και 436 λεπτά.

Οι ασίστ του Φορτούνη στο φετινό πρωτάθλημα σημειώθηκαν κόντρα μία στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1), μία στον εντός έδρας με τον Ατρόμητο (4-0), μία στον εκτός έδρας με τον ΟΦΗ (0-2) και δύο στον εκτός έδρας με τον με τον Άρη (1-2).

Σε σχέση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό, τον πρωτοπόρο Φορτούνη (5 ασίστ, 7 αγώνες), ακολουθούν οι Αχμέντ Χασάν (2 ασίστ, 6 αγώνες), Μάξι Λοβέρα (2 ασίστ, 4 αγώνες), Μαντί Καμαρά (1 ασίστ, 7 αγώνες), Γιαν Εμβιλά (1 ασίστ, 8 αγώνες), Ραφίνια (1 ασίστ, 7 αγώνες), Γιώργος Μασούρας (1 ασίστ, 7 αγώνες) και Λαζάρ Ραντζέλοβιτς (1 ασίστ, 6 αγώνες).