Πρώτος και (ακόμα) καλύτερος...

5-4-3-2-1.... Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε πλήρες ρόστερ και τα «όμορφα πράγματα» που υποσχέθηκε ο Μαρτίνς έρχονται.

Πρώτος και (ακόμα) καλύτερος...

Το παιχνίδι στο «Κλ. Βικελίδης» ήταν ντέρμπι κορυφής. Και στα ντέρμπι κορυφής, μετράει να είσαι στο τέλος μόνο εσύ στην κορυφή! Ο Ολυμπιακός το πέτυχε. Πήρε μια σημαντική νίκη επί του Άρη, θα μπορούσε να το κάνει πιο εύκολα γιατί τις χαμένες ευκαιρίες αυτός τις είχε, ενώ το γκολ που έκανε το ματς ξανά ντέρμπι στο τέλος, θα μπορούσε να το είχε αποφύγει. Έστω κι αν ήταν όντως μια πολύ ωραία επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων. Βοήθησε κι ο Ολυμπιακός ώστε να πάει η μπάλα τόσο γρήγορα από την περιοχή του Άρη στα δίχτυα του Σα.

Όμως, τα καλά ήταν πολύ περισσότερα από τα αρνητικά σε αυτό το παιχνίδι. Ο Μπουχαλάκης πήρε ξανά τα εύσημα που από το λάθος στο Πόρτο είχε να ακούσει. Κι όχι μόνο για τα γκολ που έβαλε. Για τη γενικότερη παρουσία του. Ο Φορτούνης συνεχίζει να είναι Φορτούνης. Απίθανο ματς, με έξοχες ενέργειες και δημιουργίες, αλλά και με βοήθειες σε κάθε τομέα. Ο Εμβιλά σταθερά καλός, ο Καμαρά ξανά καλός. Κι οι περισσότεροι έπαιξαν έτσι όπως ακριβώς χρειαζόταν σε αυτό το ματς. Με αποφασιστικότητα, «νεύρο», έλεγχο και αποτελεσματικότητα. Ο Ραφίνια, ο Σεμέδο, όλοι ή σχεδόν όλοι...

Αλλά τα πιο σημαντικά για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι όσα έρχονται. Και όσοι έρχονται. Ήδη είναι πίσω ο Ελ Αραμπί και ο Χολέμπας, με πολύ πλήρες παιχνίδι και από τους δύο παρά την απουσία τους στα προηγούμενα ματς. Ο Μπρούμα, ο Χασάν πλησιάζουν. Ο Βαλμπουενά λίγο πιο μετά. «Όταν θα είμαστε όλοι μαζί, θα δείτε όμορφα πράγματα», λέει ο Πορτογάλος. Και έχει κάθε λόγο να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας στις υποσχέσεις του.

Ο Ολυμπιακός περιμένει κι άλλους. Τους Πορτογάλους που δεν έχουν παίξει ακόμη. Κάποια στιγμή θα γίνει. Από τον Βρουσάι και τον Κάιπερς έμαθε ότι μπορεί να έχει προσδοκίες. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και με τον Λοβέρα που είχε την ευκαιρία να δείξει περισσότερα απ' όσα έδειξε. Αλλά όλα αυτά διορθώνονται. Η εικόνα βελτιώνεται, τα αποτελέσματα στην Ελλάδα συνεχίζουν να είναι καλά, η πρωτιά είναι ήδη κόκκινη.

Τα δύσκολα συνεχίζονται. Στην Μασσαλία θα χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. Αλλά γι΄αυτό το ματς θα τα ξαναπούμε τις επόμενες ώρες...