Δεν πήρε άδεια ο Παναθηναϊκός- Ξεκινά με -6 τη νέα σεζόν

Mε -6 βαθμούς θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός ενώ θα του επιβληθεί και περιορισμός στις μεταγραφές.

Δεν πήρε άδεια ο Παναθηναϊκός- Ξεκινά με -6 τη νέα σεζόν

Οι πράσινοι δεν πήραν άδεια από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ για τις εγχώριες διοργανώσεις καθώς ο φάκελος που υπέβαλαν στην Επιτροπή ήταν ελλιπέστατος.

Συγκεκριμένα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις 5 άρθρων του Κανονισμού Αδειοδότησης που αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ποδοσφαιριστές και εργαζόμενους καθώς και έλλειψη πλάνου βιωσιμότητας («μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία»).

Ούτε ο Πανιώνιος πήρε άδεια. Όμως ο δικός του φάκελος απορρίφθηκε μόνο για τα μελλοντικά χρηματοοικονομικά του στοιχεία, ήτοι για έλλειψη εγγυημένου πλάνου βιωσιμότητας για τη νέα χρονιά. παράβαση αυτή τιμωρείται με πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ.

Η Επιτροπή δεν χορήγησε επίσης άδεια σε δυο ομάδες που έχουν υποβιβαστεί από τη Super League. Τον Πλατανιά και την Κέρκυρα.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

"Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την συνεδρίασή του την 12/06/2018, εξέτασε τους φακέλους των τεσσάρων ΠΑΕ της Α' Εθνικής Κατηγορίας (Super League) που δεν είχαν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, προκειμένου να αποφασίσει για την χορήγηση ή μη άδειας συμμετοχής τους στη διοργάνωση της Ά Επαγγελματικής Κατηγορίας και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α΄ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α΄ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, λόγω μη εκπλήρωσης των άρθρων 47, 48, 49, 50 και 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α΄ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α΄ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή τους".