Ολυμπιακός: Το σύστημα με τα τρία στόπερ και ο Μπουχαλάκης

Το σύστημα του Πέδρο Μαρτίνς με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς και γιατί δεν «τρελαίνει» τον προπονητή του Ολυμπιακού και οι μετρήσεις του Μπουχαλάκη στο ματς με τη Σίτι.

Ολυμπιακός: Το σύστημα με τα τρία στόπερ και ο Μπουχαλάκης

Στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να παρατάξει τον Ολυμπιακού με τρεις κεντρικού αμυντικούς. Έπαιξε με ένα σύστημα που δεν του αρέσει και δεν το έχει σε μεγάλη εκτίμηση. Ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να έχει δουλέψει στον Ρέντη πολλά συστήματα και τακτικές, αλλά το συγκεκριμένο το απέφευγε ή για να είμαστε και σωστοί ελάχιστα έχει ασχοληθεί μαζί του.

Έπαιξε, λοιπόν, με τρεις κεντρικούς αμυντικούς με τον Σεμέδο να είναι η κολόνα και να έχει δεξιά τον Μπα και αριστερά τον Σισέ. Απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η Μάντσεστερ Σίτι δεν μπόρεσε να περιορίσει τις επιθέσεις προς την εστία του Ζοσέ Σα.

Σε αυτό φταίνε πολλά όπως και η συμπεριφορά των χαφ. Οι μέσοι του Ολυμπιακού έτρεξαν πολύ, αλλά η πίεση και οι επιθέσεις προς την εστία του Σα δεν περιορίστηκαν. Φυσικά ρόλο παίζει και η συνεργασία των τριών κεντρικών αμυντικών. Και είναι γεγονός ότι για κανέναν δεν ήταν το καλύτερο σύστημα. Ο Σεμέδο ηγήθηκε αυτής της προσπάθειας και ήταν αρκετά καλός στο ματς. Ο Μπα ήταν εντελώς έξω από τα νερά του, ενώ και για τον Σισέ δεν ήταν το ό,τι καλύτερο.

Εν ολίγοις ο Ολυμπιακός δύσκολα θα παίξει ξανά με τρία στόπερ. Και σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε και κάτι ακόμα από το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης δεν έπαιξε σε αυτό το ματς, διότι οι μετρήσεις του δεν ήταν και τόσο καλές. Είχε κόπωση ο Έλληνας άσος και γι' αυτό επιλέχθηκε ο Πέπε. Θα φανεί αν θα είναι και σήμερα στη διάθεση του Μαρτίνς για τον αγώνα με τον Άρη.