Ολυμπιακός: Τα… ακούνε στη Σεντ Ετιέν για τον Εμβιλά

Ο Γιαν Εμβιλά διαπρέπει με τη φανέλα του Ολυμπιακού και στη Σεντ Ετιέν ασκείται σκληρή κριτική που τον άφησε να φύγει. Στο... στόχαστρο και ο προπονητής της, Κλοντ Πιελ.

Ολυμπιακός: Τα… ακούνε στη Σεντ Ετιέν για τον Εμβιλά

Μία από τις σημαντικότερες μορφές του φετινού Ολυμπιακού είναι ο Γιαν Εμβιλά. Είναι η πιο πετυχημένη φετινή μεταγραφή της ομάδας του Πειραιά και φροντίζει να το αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι. Ο Γάλλος χαφ είναι πολύτιμος για τον Πέδρο Μαρτίνς και από αυτόν ξεκινάει την ενδεκάδα.

Αυτή τη στιγμή είναι ο σημαντικότερος ποδοσφαιριστής για τους "ερυθρόλευκους". Αυτός κάνει τα πάντα στο γήπεδο, αυτός θα κόψει και αυτός θα δώσει το ρυθμό στην ομάδα του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Εμβιλά είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του φετινού Ολυμπιακού που έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια.

Ακόμη και στα ματς που δεν ξεκίνησε βασικός μπήκε στην πορεία τους. Στα τέσσερα παιχνίδια του ομίλου ο Εμβιλά έχει παίξει ενενηντάλεπτα. Στο εντός έδρας με την Ομόνοια έπαιξε για 14 λεπτά. Επίσης έμεινε στον πάγκο στα παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά μπήκε στην επανάληψη. Σε όλα τα ματς τον έχει μέσα ο Μαρτίνς και δεν είναι τυχαίο ότι τον έχει χρησιμοποιήσει ακόμη και σε παιχνίδια που ήθελε να γυρίσει.

Τα όσα κάνει ο Εμβιλά στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού δεν περνάνε απαρατήρητα στη Γαλλία. Τα Μέσα στην πατρίδα του κάνουν πολύ μεγάλη αναφορά στις επιδόσεις του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Οι Γάλλοι θεωρούν ότι έγινε ένα πολύ σοβαρό λάθος από τη Σεντ Ετιέν και τον Κλοντ Πιελ που δεν εμπιστεύτηκαν τον ποδοσφαιριστή και τον άφησαν τόσο εύκολα να φύγει για την Ελλάδα.