Κρίστιαν Λόπεθ: «Να μείνουμε στην κορυφή»

Ο Κριστιάν Λόπεθ του Άρη, μίλησε για το αυριανό (28/11) εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό και τόνισε πως υπάρχει αυτοπεποίθηση για την νίκη και την παραμονή στην κορυφή.

Κρίστιαν Λόπεθ: «Να μείνουμε στην κορυφή»

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στη Nova ο Λοπεθ:

«Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας όπως είμαστε κι εμείς. Έχουμε αυτοπεποίθηση και θα κάνουμε την προσπάθειά μας για να κερδίσουμε και να παραμείνουμε στην κορυφή.

Παίζουμε μία πολύ καλή ομάδα κι εμείς όμως είμαστε μια πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να δώσουμε το 200% για να κερδίσουμε και να μείνουμε στην κορυφή. Πρέπει να κερδίσουμε τις μάχες, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε το ομαδικό πνεύμα που έχουμε μέχρι και τώρα και πιστεύω ότι με αυτά τα στοιχεία θα μπορέσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα. Έχει πολλούς και καλούς παίκτες. Δεν μπορείς να πεις ότι πρέπει να προσέξω κάποιον περισσότερο και κάποιον λιγότερο. Όλοι χρειάζονται την ίδια προσοχή. Από εκεί και πέρα, όπως είπα και νωρίτερα, πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας γιατί είμαστε κι εμείς μια πολύ καλή ομάδα. Να εστιάσουμε στο να κάνουμε κι εμείς το δικό μας παιχνίδι και θα τα καταφέρουμε».

Για την πίεση και αν τη νιώθει για να έρθει το γκολ: «Ξέρω ότι δουλειά του επιθετικού είναι το γκολ, να είναι κοντά στο γκολ, να σκοράρει για να έχει αυτοπεποίθηση. Δεν αισθάνομαι καθόλου πίεση εγώ προσωπικά για το γκολ. Έχω πετύχει 150 γκολ στην καριέρα μου και πάντα μέχρι τώρα δουλεύω σκληρά για να έρθει το γκολ. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και είμαι σίγουρος ότι συνεχίζοντας έτσι τη σκληρή δουλειά θα έρθουν τα γκολ».

Για τα παιχνίδια αυτού του είδους και αν χρειάζονται ξεχωριστή προετοιμασία: «Κάνουμε την ίδια προετοιμασία όπως σε κάθε παιχνίδι. Για εμάς, όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Σίγουρα είναι ένα όμορφο παιχνίδι γιατί είναι δύο ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας. Προετοιμαζόμαστε όμως όπως σε κάθε άλλο παιχνίδι. Συγκεντρωμένοι στην προπόνηση, να δώσουμε το 100%. Είναι σημαντικό παιχνίδι αλλά είναι ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι».

Για το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα: «Λυπήθηκα όπως ήταν φυσιολογικό. Ο Μαραντόνα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου και μέσα στο γήπεδο ίσως ήταν και ο καλύτερος. Ήταν ένα πρότυπο μέσα στο γήπεδο και για τα νέα παιδιά, είναι λυπηρό αλλά δυστυχώς αυτά έχει ζωή».