«Τα πάντα για την ομάδα»

Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο είναι παίκτης που βάζει πάνω απ' όλα το συμφέρον της ομάδας και όχι το δικό του. Τι έχει πει ο νέος σέντερ φορ του Ολυμπιακού στην Ισπανία. Του Χρ. Μεγγλίδη

«Τα πάντα για την ομάδα»

Η μεταγραφή του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο θα κριθεί, όπως όλες, στο γήπεδο. Συνεπώς δεν έχει νόημα να βγάζουμε συμπεράσματα, θετικά ή αρνητικά, προτού αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό ο 28χρονος σέντερ φορ.

Με τρία σερί χρόνια στην Primera και με αντίπαλους κάποιους από τους κορυφαίους αμυντικούς του κόσμου, ο Γκερέρο δεν διακρίθηκε τόσο για τους αριθμούς του όσο για την γενικότερη προσφορά του στις ομάδες που αγωνίστηκε, την Χιχόν για μία σεζόν και την Λεγανιές τις δύο τελευταίες. Τα δέκα γκολ που πέτυχε αυτή την τριετία (τα εννιά, πάντως, στις δύο τελευταίες σεζόν) δεν είναι εντυπωσιακός αριθμός για κυνηγό, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι έπαιζε σε ομάδες που μάχονταν για τον υποβιβασμό και που δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν πολλές... ευκαιρίες στα παιχνίδια τους. Δεν διευκολυνόταν δηλαδή ο σέντερ φορ τους, στον Ολυμπιακό θα είναι αλλιώς.

Οι 76 συμμετοχές του στην La Liga είναι ωστόσο ένας αριθμός που δείχνει πολλά. Κυρίως ότι ο Ολυμπιακός πήρε έναν παίκτη με απίστευτες παραστάσεις, απέναντι στους καλύτερους. Τις οποίες μπορεί να αξιοποιήσει στην Ελλάδα, προς μεγάλο όφελος της νέας ομάδας του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο επίσης ότι ο Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο, ο νέος τεχνικός της Λεγανιές, επέμεινε με θέρμη να ανανεωθεί το συμβόλαιο του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή. Και σίγουρα θα έμεινε εμβρόντητος μαθαίνοντας την ξαφνική εξέλιξη της μετακίνησής του στον Ολυμπιακό.

Πριν δούμε τον Γκερέρο στο γήπεδο κρατάμε και αυτό που έχει δηλώσει κατά καιρούς ο ίδιος ο Ισπανός επιθετικός: «Ο σέντερ φορ μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ακόμη στο γήπεδο εκτός από το να σκοράρει. Αυτό που κάνω εγώ είναι να δουλεύω καθημερινά ώστε την ώρα των αγώνων να είμαι έτοιμος να δίνω τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Όσο παίζω το μόνο που είναι βέβαιο και μπορώ να υποσχεθώ είναι πως δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και όλες μου τις δυνάμεις για να υπερασπιστώ τη φανέλα που φοράω».

Επίσης δεν είναι μόνο ο Πελεγκρίνο που ήθελε οπωσδήποτε τον Γκερέρο στην ομάδα του. Ο προηγούμενος προπονητής του στην Λεγανιές, ο Ασιέρ Γκαριτάνο (ο οποίος τον πήρε από την Χιχόν και θα τον ήθελε και στην Σοσιεδάδ που πήγε φέτος), έχει πει ότι «ο Γκερέρο είναι παίκτης που δουλεύει τέλεια στις προπονήσεις και κάνει ό,τι πρέπει στους αγώνες. Είναι ένας καταπληκτικός ποδοσφαιριστής».

Μοιάζει με κίνηση - διάνα. Η επιβεβαίωση στο γήπεδο...