Ενεργοποιεί περισσότερο τον Βρουσάι ο Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν εκείνος που επέμενε το καλοκαίρι να μείνει ο Βρουσάι στον Ολυμπιακό και σκοπεύει από τώρα και στο εξής να του δώσει περισσότερο χρόνο.

Ενεργοποιεί περισσότερο τον Βρουσάι ο Μαρτίνς

Από... σαράντα κύματα πέρασε η παραμονή του Μάριου Βρουσάι στον Ολυμπιακό στην τελευταία μεταγραφική περίοδο. Ελάχιστοι περίμεναν ότι θα έμενε στο λιμάνι, καθώς οι «Σειρήνες» που ηχούσαν στα αφτιά του από την Ολλανδία και όχι μόνο, δεν ήταν και λίγες. Ειδικά η Ουτρέχτη τον ήθελε σαν τρελή...

Ο Ολυμπιακός είχε ήδη ένα σωρό εξτρέμ στο ρόστερ του από την περσινή σεζόν. Ο Μαρτίνς εισηγήθηκε την απόκτηση ακόμη ενός βασικού και στο φινάλε της μεταγραφικής οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν από την Αϊντχόφεν τον Μπρούμα.

Κάνοντας λοιπόν μία «ανάγνωση» του ρόστερ, αντιλαμβανόταν ο οποιοσδήποτε ότι ο Βρουσάι δύσκολα θα έβρισκε χώρο στο ρόστερ. Υπήρχαν οι Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά, Λοβέρα, Μπρούμα, Σουντανί... Επίσης, εκεί μπορεί να παίξει εφόσον χρειαστεί ο Φορτούνης, ενώ υπάρχει και η επιλογή του Ανδρούτσου. Πολλές επιλογές με λίγα λόγια, αλλά ο Μαρτίνς είχε ξεκαθαρίσει στη διοίκηση ότι επιθυμεί την παραμονή του Βρουσάι στον Ολυμπιακό.

Για ορισμένους θεωρήθηκε έκπληξη η απόφαση του Πορτογάλου. Ο Μαρτίνς όμως είχε το σκεπτικό του... Σε μία εποχή που ο Ολυμπιακός δεν έκανε κανονική προετοιμασία, με ένα σωρό υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και με σοβαρές πιθανότητες να «χτυπηθούν» παίκτες από τραυματισμούς ή από τον Covid-19, ήταν επιβεβλημένη η παρουσία του Βρουσάι.

Ο Μαρτίνς ήθελε να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ρόστερ και κυρίως να ξεχειλίζει από ποιότητα. Ο Βρουσάι πήγε στην Ολλανδία και έδειξε την τελευταία διετία ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν περνάει απαρατήρητος.

Το βράδυ της Τετάρτης (25/11) πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στο Champions League απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι και έδειξε ότι είναι έτοιμος να προσφέρει. Κυρίως «έδειξε» στον προπονητή του ότι μπορεί να στηριχθεί περισσότερο πάνω του.

Ο Μαρτίνς είναι αποφασισμένος να επενδύσει πάνω του, να του δώσει κι άλλες ευκαιρίες και μην απορήσετε, αν τον δείτε να παίρνει χρόνο συμμετοχής και στο «Κλ. Βικελίδης» το Σάββατο (28/11). Όχι από την αρχή, αλλά κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο.