Εισαγγελική έρευνα για το περσινό Βόλος - Λαμία, αναμεμιγμένοι τρεις ποδοσφαιριστές

Το ενδεχόμενο αλλοίωσης αποτελέσματος, το οποίο συνδέεται με παράνομο στοιχηματισμό εξετάζουν οι Εισαγγελικές αρχές του Βόλου για την αναμέτρηση της ομώνυμης ομάδας με τη Λαμία, στις 29/6/2020, στα πλέι άουτ της περασμένης σεζόν

Εισαγγελική έρευνα για το περσινό Βόλος - Λαμία, αναμεμιγμένοι τρεις ποδοσφαιριστές

Το ενδεχόμενο αλλοίωσης αποτελέσματος το οποίο συνδέεται με παράνομο στοιχηματισμό εξετάζουν οι αρχές του Βόλου για την αναμέτρηση της ομώνυμης ομάδας με τη Λαμία στα πλέι άουτ της περασμένης σεζόν, στις 29/6/20, που είχε λήξει ισόπαλη χωρίς τέρματα.

Έχει σταλεί σχετική δικογραφία από την UEFA στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία με τη σειρά της διαβίβασε την υπόθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου για να διεξάγει τη σχετική έρευνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη διάθεση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας υπάρχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το παιχνίδι ήταν χειραγωγημένο με σκοπό τον στοιχηματισμό και την αποκόμιση παράνομου οφέλους.

Τα στοιχεία της ΟΥΕΦΑ εμφανίζονται να δείχνουν ότι πριν την έναρξή της αναμέτρησης, το ποντάρισµα των παικτών στο ισόπαλο αποτέλεσµα αυξανόταν, ενώ µε το 0-0 επωφελούνταν και οι δύο ομάδες.

Αξιοσημείωτο επίσης ότι φέρονται να είναι αναμεμιγμένοι στην υπόθεση τρεις ποδοσφαιριστές, δύο από την ομάδα του Βόλου και ένας της Λαμίας, οι οποίοι µάλιστα συνεχίζουν να αγωνίζονται στις ομάδες τους, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Οι εν λόγω ποδοσφαιριστές φέρονται να είναι υπό επιτήρηση από την UEFA και για προηγούμενα παιχνίδια.

Από τον πταισματοδίκη θα κληθούν να καταθέσουν ενόρκως ο πρόεδρος και ο προπονητής της ομάδας και ανωμοτί οι δύο ημεδαποί ποδοσφαιριστές του Βόλου, ενώ παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης θα δοθεί και στον πταισματοδίκη Λαμίας, ώστε να ληφθούν ένορκες καταθέσεις από τον προπονητή και τον πρόεδρο της ομάδας της Φθιώτιδας και ανωμοτί από τον αλλοδαπό ποδοσφαιριστή της, που φέρεται να εμπλέκεται.