Ερέρα… 1-0 για τον Άρη

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης καταγράφει τις πρώτες εντυπώσεις από τον Πάκο Ερέρα. 

Ερέρα… 1-0 για τον Άρη

Το πρώτο δείγμα γραφής ήταν θετικό. Ο Πάκο Ερέρα παρουσιάστηκε απόλυτα διαβασμένος, όπως θα έκανε ένας προπονητής πριν πάει σε αγώνα. Μετρημένος, σεμνός, σοβαρός, χωρίς διάθεση για μεγάλες υποσχέσεις, χωρίς πρόθεση να ρισκάρει ή να διακινδυνεύσει, ξεκάθαρος σε όσα είπε απευθυνόμενος στον κόσμο του Άρη, αποφασισμένος όμως να πετύχει.

Ο καταλανός τεχνικός πέρασε με το καλημέρα το δόγμα του νικητή. Είναι ένας άνθρωπος που στα 64 του χρόνια αποφασίζει να περάσει τα ισπανικά σύνορα για να επιβεβαιώσει τον εαυτό του ότι μπορεί να τα καταφέρει και μακριά από την πατρίδα του. Το στοίχημα είναι μεγάλο για τον Πάκο Ερέρα και όπως τόνισε, τους αρέσουν τα στοιχήματα και θέλει να τα κερδίζει.

Ο νέος τεχνικός του Άρη, θύμισε σε μεγάλο βαθμό έναν πρώην. Τον Κίκε Ερνάντεθ. «Είναι καλός μου φίλος» αναφώνησε ο Πάκο Ερέρα. Δεν μου κάνει εντύπωση. Την ίδια κοψιά έχουν. Ευγενικός, πράος, καλοσυνάτος, με βαθιά γνώση και αγάπη για το ποδόσφαιρο. Με απίστευτες γνωριμίες, που μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει με έναν σούπερ σταρ του ισπανικού ποδοσφαίρου, που έχει τη δυνατότητα να παίξει μπάλα και έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αρκεί να του ζητήσει ο Άρης.

Ο Πάκο Ερέρα συστήθηκε στον κόσμο και δεν έκρυψε ότι είναι ρεαλιστής. Υποσχέθηκε να πει περισσότερα όταν και ο ίδιος θα γνωρίζει την εικόνα της ομάδας του και θα στελεχωθεί το ρόστερ. Και δεσμεύθηκε για έναν άνθρωπο που θα είναι εδώ για να δουλεύει για τον Άρη 24 ώρες το 24ωρο. Για την ομάδα του, για τις μεταγραφές, για τις ακαδημίες, για τον κιτρινόμαυρο οργανισμό. Κανείς δεν ξέρει τι θα πετύχει μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Για να πούμε και την αλήθεια, πληροφορίες έχουμε μαζέψει από ανθρώπους που ξέρουν τη δουλειά του στην Ισπανία και εγγυώνται ότι είναι ένας μαχητής προπονητής με καλό όνομα στην Ιβηρική. Το θέμα είναι τι εφόδια θα του δώσει από δω και πέρα ο Άρης για να «μαγειρέψει». Ας κάνουμε λοιπόν υπομονή. Ας του δώσουμε και το χρόνο για μια cerveza con limon, όπως έπινε ο φίλος του ο Κίκε και τα ξαναλέμε…