Ο «μήνας του μέλιτος» τελείωσε!

Ο Λάζλο Μπόλονι κινδυνεύει να χάσει την επαφή του με τους ποδοσφαιριστές και να την… πατήσει όπως στη Γάνδη

Ο «μήνας του μέλιτος» τελείωσε!

Στις 19 Οκτωβρίου η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Λάζλο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος τεχνικός πήγε στο Κορωπί περίπου σαν μεσσίας μετά τα όσα είχαν κάνει ο Τσάβι Ρόκα και ο Ντάνι Πογιάτος.

Είχε αφήσει, δε, και πολύ καλές εντυπώσεις κατά την παρουσίασή του από τη διοίκηση της ομάδας για την αποφασιστικότητα με την οποία έκανε τις… προγραμματικές του δηλώσεις.

Έχει περάσει ένας μήνας όμως και ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει στον Παναθηναϊκό.

Θα έλεγε κανείς πως έχουν αλλάξει προς το… χειρότερο οι σχέσεις του προπονητή με τους παίκτες!

Είναι επαναλαμβανόμενα τα κρούσματα απειθαρχίας από ποδοσφαιριστές που μέχρι τώρα δεν… ακούγονταν καν στο Κορωπί και το κύμα δυσαρέσκειας για «παιδιά και αποπαίδια» έχει αρχίσει να φουντώνει.

Τα περιστατικά με τον Μακέντα, τον Χατζηγιοβάνη και τον Χουανκάρ να δυστροπούν στις αλλαγές τους δείχνουν ανάγλυφα τον εκνευρισμό που υπάρχει και ο οποίος απορρέει από την έλλειψη εμπιστοσύνης στις αποφάσεις του προπονητή.

Όταν μάλιστα με την… πρώτη διοίκηση και τεχνική ηγεσία αφήνουν ατιμώρητες τέτοιες συμπεριφορές, τότε είναι δεδομένο ότι θα επαναληφθούν. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η απουσία ενός γενικού αρχηγού, που θα «απορροφά» όλες αυτές τις καταστάσεις πριν φτάσουν στο τεχνικό τιμ και θα κάνει άλλοτε τον καλό κι άλλοτε τον κακό «αστυνομικό», είναι παραπάνω από εμφανής.

Αυτό δεν σημαίνει πως και οι ίδιοι οι παίκτες δεν αντιλαμβάνονται πως όλα αυτά αντανακλούν στους ίδιους.
Τα πράγματα δεν πάνε πίσω όμως και στο αγωνιστικό κομμάτι. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν οι… τρέλες του Πογιάτος.

Όχι, ο Μπόλονι δεν χρησιμοποιεί στόπερ για ακραίο μπακ. Ακόμα όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει τους ρόλους, την αγωνιστική φιλοσοφία και το πλάνο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η ομάδα του.

Έχει περάσει ήδη ένας μήνας και οι «πράσινοι» με εξαίρεση κάποια ημίχρονα δεν πείθουν. Το πρόγραμμα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο και το «τριφύλλι» κινδυνεύει από τις αρχές Δεκεμβρίου να τεθεί εκτός στόχων.

Πέρα από όλα αυτά, υπάρχει ασάφεια στο πλάνο της διοίκησης. Κοινώς, κανείς δεν έχει κατανοήσει τι ακριβώς θέλει να πετύχει φέτος ο Παναθηναϊκός.

Η σημερινή ομάδα δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μετριότητα ό,τι και αν επικαλεστεί, ό,τι και αν ρίξει στο τραπέζι. Κανένας δεν παίρνει στα σοβαρά τους ετήσιους ή περιοδικούς προγραμματισμούς της, κανέναν δεν ελκύει η προοπτική να συνεργαστεί μαζί της, ουδείς από όσους υποτίθεται πως την περιβάλλουν στο διοικητικό ή επενδυτικό κομμάτι την αντιμετωπίζει με συμπάθεια, έστω, την πιθανότητα να συνδεθεί μαζί της επενδυτικά.

Δεν υπάρχει προοπτική ανέλιξης για τους νεαρούς με τα μπρος - πίσω σχετικά με τους παίκτες των ακαδημιών. Πότε τους χρειάζεται η ομάδα, πότε τους εξοστρακίζει δυο δυο.

Μία από τις… συστατικές πληροφορίες που συνόδευαν τον Μπόλονι πριν αναλάβει τον Παναθηναϊκό ήταν ότι από τη Γάνδη έφυγε μετά από τρεις αγωνιστικές, επειδή είχε έρθει σε ανοιχτή ρήξη με όλους σχεδόν τους παίκτες!

Στο χέρι του Ρουμάνου είναι με την εμπειρία που διαθέτει να αλλάξει τα πράγματα και τουλάχιστον να μη χάσει τελείως την επαφή του με τους ποδοσφαιριστές του.