Φορτούνης: Ο μοναδικός Έλληνας σκόρερ τα τελευταία έξι χρόνια σε Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Ο Κώστας Φορτούνης είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει σκοράρει στα τελευταία 13 παιχνίδια Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού!

Φορτούνης: Ο μοναδικός Έλληνας σκόρερ τα τελευταία έξι χρόνια σε Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο σκόρερ του πρόσφατου αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, το γκολ του οποίου έκρινε και το αποτέλεσμα. Ο Έλληνας διεθνής μέσος όμως, με αυτό το γκολ κατάφερε να επεκτείνει ένα μοναδικό γεγονός που έχει δημιουργήσει ο ίδιος.

Ποιο είναι αυτό; Κανένα από τα 10 προηγούμενα γκολ σε ντέρμπι «αιωνίων» δεν είχε επιτευχθεί από Έλληνα παίκτη.

Τα τελευταία έξι χρόνια στα ντέρμπι των δύο ομάδων έχουν μπει 24 γκολ σε 13 παιχνίδια και από τις δύο ομάδες. Μόνο δύο γκολ έχουν επιτευχθεί από Έλληνες ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και τα δύο τα έχει πετύχει… ο Κώστας Φορτούνης. Ένα στις 3 Μαρτίου του 2018 και ένα στο πρόσφατο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη.

Ο αμέσως προηγούμενος Έλληνας σκόρερ ήταν στις 26 Οκτωβρίου 2014 ο Τάσος Αυλωνίτης στη νίκη του Ολυμπιακού με 1-0. Όσο για παίκτη του Παναθηναϊκού με γκολ σε ντέρμπι, βρίσκει κανείς το 2012, τον Χαράλαμπο Μαυρία.

Για τον Κώστα Φορτούνη ήταν το πρώτο νικητήριο γκολ σε ντέρμπι, αφού έχει βάλει ακόμα επτά στην ΑΕΚ, ωστόσο κανένα από αυτά δεν είχε το χαρακτήρα του νικητήριου, και ένα ακόμα στον Παναθηναϊκό, στο 1-1 του 2018. Δεν έχει σκοράρει εναντίον του ΠΑΟΚ και του Άρη.

ΠΗΓΗ: Super League