Ο ΠΑΟΚ «ζει επικινδύνως»

O Kώστας Χαλέμος γράφει στο ΦΩΣ για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος: την επικίνδυνη πορεία του ΠΑΟΚ και την ασφαλή του Άρη.

Ο ΠΑΟΚ «ζει επικινδύνως»

Με νίκες προχώρησαν και στην 9η αγωνιστική οι ομάδες της Θεσσαλονίκης. Πόσο διαφορετικές όμως μεταξύ τους. Ο ΠΑΟΚ (πάλι) με την ψυχή στα δόντια 2-1 τον ΠΑΣ στην Τούμπα, ο Άρης με σχετική άνεση 1-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Και μόνο η ΑΕΚ μετέτρεψε τον αγώνα της με την ΑΕΛ σε πάρτι (4-1).

O Άρης είναι η πιο φρέσκια ομάδα του πρωταθλήματος. Τον τελευταίο μήνα είχε δώσει μόνο ένα ματς λόγω των κρουσμάτων που είχε στις τάξεις του και το χθεσινό στο Αγρίνιο ήταν το δεύτερο. Δεν χρειάστηκε να μοχθήσει ιδιαίτερα για να πάρει τη νίκη -την τρίτη σε τρία ματς εκτός έδρας- κι ας φανερώνει το 0-1 το αντίθετο.

Από τη στιγμή που πήρε κεφάλι στο σκορ με το πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο 18’, όλα έγιναν εύκολα καθώς ο Παναιτωλικός είναι η πιο στέρφα ομάδα του πρωταθλήματος (3 γκολ σε 9 αγωνιστικές) και η άμυνα των «κίτρινων» (3 γκολ) η δεύτερη καλύτερη στη Λίγκα.

Ούτε η αλλαγή προπονητή στάθηκε ικανή να αλλάξει τη μοίρα του. Ο Τραϊανός Δέλλας έχει ένα βουνό για να ανέβει, αλλά αυτό φαντάζομαι το ήξερε όταν αναλάμβανε. Με τη χθεσινή του νίκη ο Άρης έπιασε τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Πλέον οι δυο πρωτοπόροι θα λύσουν τις διαφορές τους -κορονοϊού επιτρέποντος- την ερχόμενη αγωνιστική στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο ΠΑΟΚ… ζει επικινδύνως. Για τρίτο στη σειρά παιχνίδι έκλεψε τη νίκη στην εκπνοή του αγώνα. Ό,τι έγινε με Παναιτωλικό, Απόλλωνα, το ίδιο ακριβώς έγινε και χθες στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το γκολ του Ελ Καντουρί στο 90’+1’ έσωσε και αυτήν την παρτίδα για τον Πάμπλο Γκαρσία, που είναι αλήθεια έριξε όλα τα χαρτιά του (Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Τσόλακ) στο δεύτερο ημίχρονο προκειμένου να ρεφάρει.

Μέχρι τότε το φάντασμα του… Τζημόπουλου (ήταν ο σκόρερ της νίκης 1-0 του ΠΑΣ τον Ιανουάριο του 2017) πλανιόταν στην Τούμπα στοιχειώνοντας τις κινήσεις των γηπεδούχων. Γιατί μπορεί ο Σφιντέρσκι να ισοφάρισε στο 52’ και ο Εραμούσπε να είχε αποβληθεί στο 57’, αλλά η ομάδα των Ιωαννίνων κρατούσε γερά και έδειχνε ικανή να αποσπάσει έστω τον βαθμό, αν δεν γινόταν η φάση στο τέλος που ξεκάθαρη δεν τη λες, καθώς ο Τσόλακ φαίνεται να κάνει φάουλ στον Πίρσμαν πριν πάρει την κεφαλιά-ασίστ για το γκολ.

H AEK στη Ριζούπολη νιώθει σαν στο σπίτι της. Δίπλα άλλωστε είναι η Νέα Φιλαδέλφεια. Με την αύρα της γηπεδούχου έφτασε στο άνετο 4-1 επί της ΑΕΛ, έχοντας πρωταγωνιστή τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος μοίρασε τρεις ασίστ κάνοντας την απουσία του (λόγω τιμωρίας) από τον αγώνα με τη Ζόρια ακόμη πιο μεγάλη. Ο αρχηγός έχει τώρα στο πρωτάθλημα 5 ασίστ από 6 αγώνες και είναι πρώτος στη σχετική στατιστική κατηγορία.

Το άλλο πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν ο Κώστας Γαλανόπουλος, ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα ύστερα από απουσία ενός χρόνου λόγω σοβαρού τραυματισμού. Είχε μια ολιγόλεπτη παρουσία, που ωστόσο επιβραβεύτηκε με ένα όμορφο γκολ στο φινάλε του αγώνα. Όμως σε όσους είδαν από την τηλεόραση το παιχνίδι ανεξίτηλη θα μείνει στη μνήμη τους η εικόνα του δακρυσμένου διεθνούς χαφ καθώς μιλούσε για την περιπέτεια της υγείας του.