Παναθηναϊκός: Ο Μπόλονι παίρνει μέτρα…

Ο Ρουμάνος προπονητής του Παναθηναϊκού σκοπεύει να αλλάξει συμπεριφορά, αλλά και πλάνα για να μην χαθεί τελείως ο έλεγχος στην ομάδα του «τριφυλλιού»

Παναθηναϊκός: Ο Μπόλονι παίρνει μέτρα…

Ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» το άθλιο πρώτο ημίχρονο, την ανικανότητα των παικτών του να «τελειώσουν» τις φάσεις και τον φοβικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό

Καρλίτος και Μακέντα για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν άφαντοι, ακόμα και στις ευκαιρίες που είχαν δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και γενικά δεν βοήθησαν την προσπάθεια της ομάδας παρά τις αλλαγές στον σχηματισμό και τους ρόλους από τον Λάζλο Μπόλονι.

Η «επόμενη ημέρα» βρίσκει τους «πράσινους» έντονα προβληματισμένους για την εικόνα στο πρώτο μέρος, εκεί όπου ουσιαστικά δεν μπορούσαν να αλλάξουν δεύτερη ή τρίτη πάσα.

Παρά την βελτιωμένη εικόνα του δευτέρου μέρους, ο προβληματισμός για κάποια στοιχεία στο παιχνίδι, τα οποία δεν διορθώνονται από την αρχή της σεζόν, εξακολουθεί να υπάρχει και απασχολεί έντονα το τεχνικό τιμ.

Την ίδια στιγμή οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν στο επόμενο παιχνίδι, εκεί όπου πρέπει πάση θυσία να κερδίσουν στο ΟΑΚΑ τον Παναιτωλικό. Με την εικόνα που έχουν οι «πράσινοι» ακόμα και αυτό είναι διαπραγματεύσιμο, καθώς ελάχιστα σημάδια βελτίωσης έχουν φανεί στο αγωνιστικό προφίλ του «τριφυλλιού».

Στον Παναθηναϊκό δεν έχουν ασφαλώς περάσει απαρατήρητα τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα απειθαρχίας των παικτών σε αποφάσεις του προπονητή.

Η αρχή είχε γίνει με τον Μακέντα και την απίστευτη αντίδρασή του στο ματς με τον Ατρόμητο, όπου έγινε αλλαγή και κλωτσούσε καρέκλες στον πάγκο, ενώ στο Φάληρο ο Χατζηγιοβάννης ρωτούσε τον Μπόλονι «γιατί βγήκα εγώ;».

Ο Ρουμάνος αντιλαμβάνεται πως αρχίζει να χάνεται ο έλεγχος και σκοπεύει να πάρει μέτρα αλλάζοντας τελείως τη συμπεριφορά του σε όσους από εδώ και πέρα δυσανασχετούν με τις αποφάσεις του.

Ηδη έχει δείξει στον Γιάννη Μπουζούκη, τον οποίο έχει αποκλείσει δύο συνεχόμενες φορές από την αποστολή, τις σκέψεις του και το ίδιο σκοπεύει να κάνει και με άλλους παίκτες που έχει στο… στόχαστρο για πειθαρχικούς ή ακόμα και για αγωνιστικούς λόγους.

Κέρδος ο Ζαγαρίτης και νέο συμβόλαιο

Ένα από τα θετικά στοιχεία που κρατούν στον Παναθηναϊκό είναι η απόδοση του νεαρού Ζαγαρίτη, ο οποίος έδειξε πολύ καλά στοιχεία για ένα ακόμα συνεχόμενο ματς.

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες η διοίκηση της ΠΑΕ σκοπεύει να του προτείνει επέκταση της συνεργασίας τους έως το 2023 με αύξηση των αποδοχών του.

Στο μεταξύ το ντέρμπι άφησε και αρκετά προβλήματα στους «πράσινους».

Ο Σαβιέρ θα μείνει εκτός δράσης για 4 εβδομάδες, καθώς τελικά γλίτωσε τα χειρότερα και υπέστη οστικό οίδημα στο γόνατο, ενώ ο Σένκεφελντ «γύρισε» το πόδι του κι έπαθε διάστρεμμα και γι’ αυτό αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Τέλος ο Κουρμπέλης έχει ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο του ποδιού του, αλλά η εκτίμηση είναι πως έχει επιβαρυνθεί και από τα ματς της εθνικής.