Ο Φορτούνης «έβαλε τα γυαλιά» στον Μακέντα

Ο Κώστας Φορτούνης πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και ο Φεντερίκο Μακέντα έχασε την ευκαιρία του ντέρμπι.

Ο Φορτούνης «έβαλε τα γυαλιά» στον Μακέντα

Ο κατ’ ανάγκη σέντερ φορ Κώστας Φορτούνης σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ, ενώ ο πιστοποιημένος σέντερ φορ Κίκο Μακέντα έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Έτσι γράφτηκε χθες βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης» η ιστορία του 126ου ντέρμπι «αιωνίων» που ανέδειξε νικητή τον Ολυμπιακό με 1-0.

Παραφράζοντας τη γνωστή παροιμία με τον παππού και τα αμπελοχώραφα, θα λέγαμε ότι ο Φορτούνης προ(σ)κάλεσε τον Ιταλό, με τη φράση «Έλα Μακέντα μου να σου δείξω τα μυστικά του γκολ...». Θεωρώ μάλιστα ότι το γκολ που πέτυχε ο άσος του Ολυμπιακού κόντρα στους «πράσινους» ήταν φυσικό επακόλουθο εκείνου που σημείωσε με την Εθνική στη Μολδαβία.

Ανέβηκε ψυχολογικά τόσο με το γκολ αυτό ο Φορτούνης που και… μπακ να τον έβαζε να παίξει ο Μαρτίνς στο χθεσινό ματς, θα είχε πολλές πιθανότητες να σκοράρει. Το κέρδος του Φαν’τ Σιπ ήταν και κέρδος του Πορτογάλου τεχνικού. Και θα είναι ακόμη μεγαλύτερο, πιστεύω, στη συνέχεια της σεζόν.

Από την πλευρά του ο Μαρτίνς διάβασε καλά το ματς και αμόλησε τους παίκτες του σαν τα πίτμπουλ απάνω στους «πράσινους» στο πρώτο μισάωρο του αγώνα. Το αδιάκοπο πρέσιγνκ και οι επιθέσεις από τη δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού, που με τους Χατζηγιοβάνη, Σάντσες έμοιαζε με αφύλακτη διάβαση, απέδωσε και είχε αποτέλεσμα το 1-0.

Αλλά και το μεγάλο ρόστερ του Ολυμπιακού έπαιξε και αυτό τον ρόλο του στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Παρά τις απουσίες τόσων παικτών, η τρίτη αλλαγή του Μαρτίνς στο ντέρμπι ήταν ο Αργεντινός Λοβέρα!

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε διπρόσωπος στο Φάληρο. Ήταν κακός, σχεδόν αποκρουστικός, ένας «μίστερ Χάιντ» στο πρώτο ημίχρονο, και ήταν σοβαρός, λειτουργικός στο δεύτερο, ένας «δόκτωρ Τζέκιλ». Τα νέα του παιδιά, οι Ζαγαρίτης, Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, στάθηκαν καλά στο τερέν, αλλά δεν είχαν βοήθεια από τους ξένους, που ήταν όλοι τους αρνητικοί, με εξαίρεση τον Μαουρίσιο.

Ούτε ο Μπόλονι στον πάγκο πήρε καλύτερο βαθμό. Με το δίκιο του απόρησε ο Χατζηγιοβάνης. Η αλλαγή του στο χρονικό σημείο που έγινε ήταν λάθος...

*Διαβάστε περισσότερα σχόλια, ρεπορτάζ και ειδήσεις από το «αιώνιο» ντέρμπι στο ΦΩΣ της Κυριακής (22/11)!