Παναθηναϊκός: Όποιος φοβάται, παίρνει τον σκύλο και κοιμάται

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, αλλά φοβήθηκε. Μονοδιάστατος επιθετικά, ανίκανος να τελειώσει φάσεις.

Παναθηναϊκός: Όποιος φοβάται, παίρνει τον σκύλο και κοιμάται

Το μεγάλο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό από το χθεσινό (21/11) ματς είναι ότι στον βαθμολογικό πίνακα δεν γράφει πουθενά «προσπάθησε», παρά μόνο νίκες και ήττες. Κι αφού δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα από αυτόν τον Ολυμπιακό με τις τόσες απουσίες, αλλά και αυτήν την απόδοση στο β’ μέρος, αναρωτιέται κανείς πότε θα το πράξει.

Οι «πράσινοι» απλά… φοβήθηκαν να κερδίσουν και αδίκησαν την προσπάθεια που κατέβαλαν από το 25’ και έπειτα. Όταν δηλαδή κατάλαβαν πως περιμένοντας πίσω από την μπάλα τον Ολυμπιακό να έρθει να τους επιτεθεί και να φτάσει απέναντι στον Διούδη θα περνούσαν εφιαλτικές στιγμές.

Στο γκολ οι Σάντσες, Χατζηγιοβάνης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας έκαναν διαγωνισμό λαθών και ήρθε το τρομερό το σουτ του Φορτούνη για να ανοίξει το σκορ. Όσο για την επίθεση επέμεναν μονοδιάστατα να επιτίθενται από δεξιά με τον Χατζηγιοβάνη και να είναι προβλέψιμοι.

Ωστόσο στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός επέλεξε να κάνει συντήρηση και να διαχειριστεί τους χώρους έχοντας το σκορ υπέρ του και ανέβασαν τις γραμμές τους.

Ειδικά στο δεύτερο μέρος η εικόνα τους ήταν τελείως διαφορετική. Δημιούργησαν υπεραριθμία στα χαφ, πίεσαν την μπάλα και είχαν ποικιλία στο παιχνίδι τους. Δεν ήταν όμως αρκετά.

Διότι δεν είχαν τον παίκτη να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Μακέντα και Καρλίτος ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι άφαντοι.

Ειδικά ο Ιταλός ήταν… σκιά του εαυτού του, ενώ έχασε μια ευκαιρία (77’) από εκείνες που απλά δεν χάνονται. Πάντως δεν άρχισε να πετάει μπουκάλια, ούτε να διαμαρτύρεται αυτήν τη φορά…

Ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς οι απουσίες του Ολυμπιακού έβαλαν ένα μεγάλο «πρέπει» μπροστά από το παιχνίδι, αλλά οι παίκτες του Μπόλονι δεν ήταν έτοιμοι πνευματικά να κάνουν την έκπληξη. Φοβήθηκαν να κερδίσουν. «Κι όποιος φοβάται, παίρνει σκύλο και κοιμάται» όπως συνήθιζε να λέει ο Φερνάντο Σάντος…