Η διαχείριση της κόπωσης στον Ολυμπιακό, η Σίτι και το ματς-κλειδί στην Μασσαλία

Ο Ολυμπιακός έβγαλε κόπωση και έχει μπροστά του τρία παιχνίδια - φωτιά με Μάντσεστερ Σίτι, Άρη και Μαρσέιγ. Μήπως θα έπρεπε να εστιάσει περισσότερο στην Μασσαλία;

Η διαχείριση της κόπωσης στον Ολυμπιακό, η Σίτι και το ματς-κλειδί στην Μασσαλία

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να διαλέγει παιχνίδια και ο τίτλος του άρθρου είναι λίγο... παραπλανητικός. Ωστόσο, αν κάνουμε μία γρήγορη “ανάγνωση” των όσων είδαμε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και σε συνδυασμό με τα ματς που ακολουθούν κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι, Άρη στο Χαριλάου και Μαρσέιγ στην Μασσαλία, τότε θα τολμούσαμε να πούμε, ότι αν έπρεπε ντε και καλά ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί οπωσδήποτε όσο το δυνατόν πιο “φρέσκος” σε ένα ματς, αυτό δεν είναι άλλο από αυτό της Γαλλίας.

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο 45λεπτο με τον Παναθηναϊκό δεν μας εξέπληξε. Ίσα-ίσα που ήταν η αναμενόμενη, γιατί ήταν ξεκάθαρο ότι οι “ερυθρόλευκοι” θα έμπαιναν με σκοπό να ρίξουν στα... σχοινιά το “τριφύλλι”, να το τρομοκρατήσουν και να κάνουν ό,τι έπρεπε για να “καθαρίσουν” το ντέρμπι.

Η εικόνα στο β’ μέρος ήταν εκείνη που προβλημάτισε. Όχι για τις χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού, αλλά κυρίως για το... άδειασμα του ρεζερβουάρ στους “ερυθρόλευκους”. Υπήρχαν στιγμές που τα σημάδια κόπωσης ήταν εμφανή από το 60’!

Ο Μαρτίνς δεν ψάχνει για δικαιολογίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν... δικαιολογίες. Φυσικά δεν έχουμε καμία διάθεση να “χρυσώσουμε” κάποιο χάπι. Ωστόσο, είναι μία πραγματικότητα ότι υπήρχαν απουσίες (Ελ Αραμπί, Χασάν, Βαλμπουενά, Χολέμπας, Βινάγκρε), υπήρξε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής (Μπρούμα) και ο Φορτούνης έπαιξε σε ρολο “ψευτοεννιαριού”.

Ας επανέλθουμε όμως στα της κόπωσης στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί αυτό ήταν το πιο ανησυχητικό στοιχείο του ντέρμπι.

Την Τετάρτη (25/11) με την Μάντσεστερ Σίτι δεν θα υπάρχουν ούτε ο Χασάν, ούτε ο Ελ Αραμπί, ούτε ο Βαλμπουενά, ενώ οι Χολέμπας, Βινάγκρε και Μπρούμα αν τα καταφέρουν, θα προέρχονται από τραυματισμούς.

Ο Σουντανί έδειξε με τον Παναθηναϊκό ότι δεν μπορεί να παίξει βασικός κόντρα στους Άγγλους, οπότε πάλι το σύστημα με τον Φορτούνη στο “9” θα δούμε. Και πάλι αναμένεται να δούμε πάνω-κάτω τα ίδια πρόσωπα με αυτά που παρέταξε ο Μαρτίνς στο ντέρμπι. Θα έχουν την ευκαιρία αυτές τις μέρες στον Ρέντη να πάνε λίγο πιο χαλαρά.

Το μεγαλύτερο “αγκάθι” αυτή τη στιγμή είναι το πώς θα βρει... γιατρειά ο Μαρτίνς στο θέμα της κούρασης, γιατί οι Άγγλοι θα έρθουν στο Καραϊσκάκη για να "τρέξουν" τον Ολυμπιακό.

Μπροστά του λοιπόν, έχει Μάντσεστερ Σίτι, Άρη και Μαρσέιγ...

Οι Άγγλοι θα έρθουν με όλα τους τα “όπλα”, σύμφωνα με τον Γκουαρντιόλα για να καθαρίσουν την πρωτιά. Με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη το παιχνίδι δεν είναι “τελικός”. Αντιθέτως, ο “τελικός” θα είναι με την Μαρσέιγ στην Μασσαλία...

Μήπως θα έπρεπε να εστιάσει λίγο περισσότερο ο Μαρτίνς στο ματς της Γαλλίας, γιατί εκεί θα παίξει ο Ολυμπιακός το ευρωπαϊκό του μέλλον; Μακάρι φυσικά να πάρει αποτέλεσμα με την Σίτι και να χάσει η Μαρσέιγ από την Πόρτο στο Βελοντρόμ. Αυτό θα ήταν το ιδανικότερο σενάριο.

Βλέποντας ρεαλιστικά την κατάσταση, τότε είναι μία απολύτως φυσιολογική προσέγγιση το γεγονός ότι το ματς με την Μαρσέιγ είναι... όλα τα λεφτά!

Το πώς θα διαχειριστεί δηλαδή ο Μαρτίνς την κούραση των ποδοσφαιριστών του. Έχει αποδείξει βέβαια, ότι στα δύσκολα τα πηγαίνει μια χαρά. Μπροστά του λοιπόν έχει ακόμη μία πρόκληση και μία δύσκολη αποστολή για να την βγάλει εις πέρας. O Πορτογάλος δεν δείχνει να ανησυχεί πάντως και είναι σίγουρος ότι κόντρα στους Άγγλους θα εμφανιστεί όπως πρέπει ο Ολυμπιακός, πιο “φρέσκος” και με περισσότερες δυνάμεις.

Εμείς επιμένουμε πάντως... Η Μαρσέιγ είναι το ματς - κλειδί. Ένα κακό αποτέλεσμα με την Σίτι μπορεί να διορθωθεί. Το ίδιο και μία γκέλα στην Θεσσαλονίκη με τον Άρη. Μία ήττα από την Μαρσέιγ, ωστόσο, ίσως μπλέξει την κατάσταση. Και ειδικά αν οι Γάλλοι πάρουν αποτέλεσμα από την Πόρτο την Τετάρτη (25/11).