Καρέρα: Δεν προετοιμαστήκαμε όπως θα θέλαμε, λόγω κορονοϊού...

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, στην συνέντευξη Τύπου, ενόψει του Κυριακάτικου (22/11) αγώνα με την ΑΕΛ επεσήμανε τα προσκόμματα στη δουλειά του από τα πολλά κρούσματα κορονοϊού στις τάξεις της ομάδας 

Καρέρα: Δεν προετοιμαστήκαμε όπως θα θέλαμε, λόγω κορονοϊού...

Παραμονή του αγώνα με την ΑΕΛ κι ενώ καταγράφηκε νέο κρούσμα κορονοϊού στην ΑΕΚ με τον Καρακλάγιτς ο Μάσιμο Καρέρα σημείωσε, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη του στην NOVA, ότι η προετοιμασία της ομάδας κατά τη διάρκεια της διακοπής λόγω των Εθνικών ομάδων μόνο ιδανική δεν ήταν ελέω της πανδημίας

«Δεν ήταν εύκολο να γίνουν σωστά οι προπονήσεις. Το καλό είναι ότι φέραμε σε καλή φυσική κατάσταση τους περισσότερους, δυστυχώς όχι όλους. Η αλήθεια είναι ότι ζούμε μέσα σε μια πανδημία και πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Εμείς κάναμε το καλύτερο δυνατό για να προετοιμαστούμε. Έχουμε ένα σερί αγώνων κάθε τρεις μέρες, εννιά με δέκα αγώνες στο σύνολο. Δεν είχαμε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε όπως θέλαμε, ωστόσο κάναμε την προετοιμασία και ελπίζουμε να βρούμε ρυθμό για όλους αυτούς τους αγώνες».

Για το πως έζησε το ματς με τη Ζόρια από την Αθήνα: «Όταν βλέπεις το ματς από την τηλεόραση έχεις περισσότερη ένταση γιατί δεν είσαι στο γήπεδο να μιλήσεις με τους παίκτες. Είχαμε προετοιμαστεί καλά για τον αγώνα, το θετικό είναι ότι οι παίκτες έκαναν αυτό που είχαμε προετοιμάσει».

Για το αν η ΑΕΚ έχει καλύτερη φυσική κατάσταση σε σύγκριση με την περίοδο πριν τη διακοπή: «Πιστεύω ότι σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο θα έπρεπε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Μετά από μια διακοπή δεν είναι πάντα εύκολο να ξαναμπείς σε ρυθμό. Το σημαντικό είναι να μπαίνουμε με τη σωστή νοοτροπία για να κερδίζουμε τους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Για το αν έχει δίλημμα μεταξύ Τσιντώτα – Αθανασιάδη ενόψει ΑΕΛ: «Σήμερα θα το αποφασίσουμε. Θα δούμε σε τι κατάσταση θα είναι ο Τσιντώτας. Θα δούμε αν θα είναι διαθέσιμος. Πάντα η τελευταία απόφαση είναι του ίδιου του ποδοσφαιριστή».

Για το πως περιμένει τον αγώνα με την ΑΕΛ: «Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους αγώνες ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Θέλουμε να παραμείνουμε κοντά στην κορυφή. Θέλουμε να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο με μαχητικότητα και να παίζουμε όλους τους αγώνες σαν να είναι τελικός».

Σιμόες: Τυχεροί που τα κρούσματα ήρθαν στη διακοπή...

Από πλευράς ποδοσφαιριστών μίλησε ο Αντρέ Σιμόες.

Ο εκ των αρχηγών Πορτογάλος μέσος στάθηκε στις δυσκολίες της προηγούμενης περιόδου με την πανδημία: «Ήταν μια δύσκολη περίοδος. Μέσα στην ατυχία μας ήμασταν τυχεροί γιατί έπεσε την περίοδο της διακοπής. Η ομάδα δουλεύει πλέον κανονικά. Είμαστε εδώ και προπονούμαστε. Ήταν πολύπλοκη κατάσταση λόγω και των οικογενειών μας που έπρεπε να προσέξουμε διπλά και τριπλάΕίναι μια περίοδος πολύπλοκη, είναι ένα... βουνό με σερί αγώνες σε μικρό διάστημα. Θα προσπαθήσουμε όπως και την προηγούμενη περίοδο, δηλαδή να μπαίνουμε με τη νοοτροπία του νικητή. Πρέπει να το διαχειριστούμε όπως ξέρουμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό.

Επί προσωπικού και την επάνοδο του από τον τραυματισμό είπε: «Αισθάνομαι πολύ καλά. Αυτή η διακοπή με βοήθησε για να κάνω τη σωστή αποκατάσταση. Ο τραυματισμός αποτελεί παρελθόν, είμαι έτοιμος και ελπίζω να κάνουμε ένα ξεκίνημα μετά τη διακοπή με νίκες».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να βλέπει άλλους ν' αγωνίζονται σημείωσε: «Όταν είσαι τραυματίας νιώθεις άβολα γιατί δεν μπορείς να βοηθήσεις. Τα παιδιά τα πήγαν πολύ καλά λόγω και της απουσίας των παικτών. Τώρα πλέον επιστρέφουμε με τον Γαλανόπουλο και τον Σιμάνσκι και η ομάδα είναι πιο ισχυρή. Σάκχοφ και Κρίστιτσιτς απέδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα και πλέον είναι θετικό ότι υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός για να διεκδικήσουμε μια θέση στην αρχική ενδεκάδα».

Για το ματς με την ΑΕΛ: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Πάντα όταν έχουμε ένα ματς εντός έδρας έχουμε στο μυαλό μας τη νίκη. Η ΑΕΛ προσπαθεί απέναντί μας να κλείνεται πίσω, αλλά εμείς ξέρουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε μπαίνοντας με τη σωστή νοοτροπία για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το πως εισπράττει την αγάπη του κόσμου: «Είναι κολακευτικό το να νιώθεις τη στήριξη του κόσμου, αλλά και για τους συμπαίκτες μου. Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά στην ΑΕΚ. Νιώθω τη στοργή. Όταν είμαι στην Πορτογαλία μου λείπει η Ελλάδα και το αντίθετο. Δεν ξέρω που είναι το σπίτι μου. Ωριμάζουμε με την οικογένειά μου, είναι ωραίο συναίσθημα. Αισθάνομαι πολύ καλά και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δίνω πάντα στον καλύτερο μου εαυτό, προσπαθώ να ενσωματώνω τους νέους παίκτες στην ομάδα και να συνεχίζουμε μαζί».