Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Οι... ιδιαίτεροι, ο Ρίμπο και τα μπινελίκια του Ζάχοβιτς (vids)

Η ιδιαιτερότητα των Δημήτρη Παπαδόπουλου, Μιχάλη Κωνσταντίνου και Αντώνη Νικοπολίδη, το μαγικό πόδι του Ριβάλντο και τα «γαλλικά» του Ζλάτκο Ζάχοβιτς στον Αλμπέρτο Μπιγκόν κατά την αλλαγή του σε ένα από τα ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Οι... ιδιαίτεροι, ο Ρίμπο και τα μπινελίκια του Ζάχοβιτς (vids)

Ορισμένες ακόμα χαρακτηριστικές στιγμές από ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού κι ενώ πλησιάζουμε στην έναρξη της αποψινής σύγκρουσης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Παπαδόπουλος, ο τελευταίος Έλληνας σκόρερ του «τριφυλλιού»

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος παραμένει μέχρι και σήμερα ο τελευταίος Έλληνας σκόρερ του Παναθηναϊκού στο Φάληρο σε αγώνα πρωταθλήματος. Το έπραξε στο 89ο λεπτό του αγώνα το 2007.

Ο Ριβάλντο έκρινε το πρώτο ντέρμπι της νέας εποχής

Το 2004 το νεόχτιστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» άνοιξε τις πύλες του για το μεγαλύτερο ελληνικό ντέρμπι και ο Ριβάλντο με μια τρομερή εκτέλεση φάουλ στο 30' έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων (1-0).

Τα γκολ του... αμφίδρομου Κωνσταντίνου

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου είναι αναμφισβήτητα μία από τις εξέχουσες προσωπικότητες των «αιώνιων» ντέρμπι, καθώς έχει σκοράρει φορώντας τη φανέλα και των δύο ομάδων.

Ο... εις διπλούν «φύλακας άγγελος» Νικοπολίδης

Έχοντας πρωταγωνιστήσει και με τις δύο φανέλες, είναι προφανές ότι ο Αντώνης Νικοπολίδης έχει γράψει τη δική του ιστορία στα ντέρμπι των «αιωνίων».

Η αλλαγή του Ζάχοβιτς και τα «γαλλικά» στον Μπιγκόν

Το ντέρμπι της 26ης Μαρτίου του 2000 έμελλε να είναι και το τελευταίο του Ζλάτκο Ζάχοβιτς με τα ερυθρόλευκα. Η αντίδραση του Σλοβένου τη στιγμή της αλλαγής του και η λεκτική επίθεση στον Αλμπέρτο Μπιγκόν έμειναν στην ιστορία.