Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο σόουμαν, οι... σατανάδες, το μαγικό δίπολο Τζο - Τζόλε και γκολ! (vids)

Παίκτες που σημάδεψαν με την παρουσία τους τα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Η μοναδική παράσταση του Μήτρογλου, ο κομβικός Ολιζαντέμπε, η «κόμπρα» Ιντέγε, ο «πράσινος» θρίαμβος και η υποδειγματική συνεργασία Τζιοβάνι - Τζόρτζεβιτς που έφερε ένα καθοριστικό «ερυθρόλευκο» γκολ.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο σόουμαν, οι... σατανάδες, το μαγικό δίπολο Τζο - Τζόλε και γκολ! (vids)

Ελάχιστες ώρες προτού αρχίσει το 126ο «αιώνιο» ντέρμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τη μεγάλη κατηγορία, το fosonline.gr θυμάται πρωταγωνιστές στον αγωνιστικό χώρο που έβαλαν την υπογραφή τους στα «κλάσικο» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η παράσταση του Μήτρογλου

Το 2009 ο Ολυμπιακός του Ζίκο κατάφερε να ρίξει τον Παναθηναϊκό από την κορυφή με δράστη τον Κώστα Μήτρογλου δις, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και στις αρχές της επανάληψης (2-0).

Ισοπαλία ελέω... Ολιζαντέμπε

Ο δαιμόνιος Εμάνουελ Ολιζαντέμπε έκρινε το ντέρμπι του 2002, κάνοντας... μόνος του το 2-2 για τον Παναθηναϊκό.

Τα «χτυπήματα» του Ιντέγε

Ο Μπράουν Ιντέγε πρόλαβε κατά την παρουσία του στον Ολυμπιακό να πληγώσει δύο φορές τον «αιώνιο» αντίπαλο σε ισάριθμες νίκες των «ερυθρολεύκων».

Το τρομερό γκολ του Κάτσε και η απάντηση του Σισέ

Το 2018 ο Έργκους Κάτσε πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ στο Φάληρο και ο Παπέ Σισέ επανέφερε την ισορροπία λίγο πριν από το τέλος του αγώνα.

Η μεγαλύτερη νίκη των «πράσινων» στο Φάληρο

Το 2014 ο Ολυμπιακός στοχεύει στο αήττητο, όμως η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου χαλάει το πάρτι των Πειραιωτών με ένα επιβλητικό 0-3 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», χάρη στους Πράνιτς, Μάρκους Μπεργκ και Μεχντί Αμπέιντ.

Τζιοβάνι δημιουργεί, Τζόρτζεβιτς εκτελεί

Τον Μάρτιο του 2001, ο Αντώνης Νικοπολίδης μοιάζει ανίκητος μέχρι το 69'. Τότε ο Τζιοβάνι με δύο μαγικές ντρίμπλες σπάει την άμυνα των «πρασίνων» και ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς σκοράρει για τους Πειραιώτες, βάζοντας... φωτιά στο ΟΑΚΑ!