Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο ρέκορντμαν, ο πρωτάρης και ο Ολαϊτάν που «πάγωσε» την Ελλάδα (vids)

Στιγμές που σημάδεψαν τα «αιώνια» ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Το ρεκόρ του Στολτίδη, η αλλαγή του τραυματισμένου διαιτητή, ο πρωτάρης και συνάμα πρωταγωνιστής Αυλωνίτης, οι αποφασιστικοί Μποτία και Καπουράνης, αλλά και η απώλεια αισθήσεων του Ολαϊτάν στον αγωνιστικό χώρο, που ξύπνησε δυσάρεστες μνήμες.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο ρέκορντμαν, ο πρωτάρης και ο Ολαϊτάν που «πάγωσε» την Ελλάδα (vids)

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζονται για την αποψινή μεταξύ τους σύγκρουση στο Φάληρο και θυμόμαστε φάσεις που χαρακτήρισαν κάποια από τα «αιώνια» ντέρμπι στο πέρασμα του χρόνου.

Το ρεκόρ του Στολτίδη

Το 2004 ο Ιεροκλής Στολτίδης διαμόρφωσε το 1-1 στη Ριζούπολη και έγινε ο πρώτος παίκτης στην «ερυθρόλευκη» ιστορία που σκοράρει στα πρώτα του ματς κόντρα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Η πρώτη αλλαγή ήταν του... διαιτητή

Το ντέρμπι της νέας χιλιετίας το 2000 τα είχε όλα (2-2). Ανάμεσα σε αυτά και... αναγκαστική αλλαγή διαιτητή στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Σπύρος Παπαδάκος δεν ήταν σε θέση να αντέξει τον πόνο στο αριστερό του πόδι.

Ο πρωτάρης πρωταγωνιστής Αυλωνίτης

Ο Τάσος Αυλωνίτης βρήκε την κατάλληλη στιγμή για να πετύχει το πρώτο του γκολ στη Super League, καθώς ο Έλληνας αμυντικός έκρινε το «αιώνιο» ντέρμπι με μια όμορφη κεφαλιά στο 59' (1-0).

Κομβικός σε άμυνα και επίθεση ο Μποτία

Το 2016 ο Ολυμπιακός βλέπει τον Αλμπέρτο Μποτία να χρίζεται σκόρερ στο 21' και να ανοίγει το σκορ στο τελικό 3-0, λίγες στιγμές αφότου έχει σώσει την εστία του Στέφανου Καπίνο.

Η βραδιά του Καπουράνη

Τον Δεκέμβριο του 1995 ο Γιώργος Καπουράνης χαρίζει μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη στον Παναθηναϊκό, πληγώνοντας τον «αιώνιο» αντίπαλο δύο λεπτά πριν από τα ενενήντα και διαμορφώνοντας το 1-2.

Η κατάρρευση του Ολαϊτάν που «πάγωσε» την Ελλάδα

Το ντέρμπι του Φαλήρου τη σεζόν 2013-14 σημαδεύτηκε από την πτώση του Μάικλ Ολαϊτάν, ο οποίος κατέρρευσε στο χορτάρι, σοκάρoντας όλο τον κόσμο.