Ερέρα: Χαρούμενος που ήρθα στον Άρη

Για την απόφαση του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Άρη, τον στόχο για τη νέα σεζόν, το λάτιν μοντέλο και τους παίκτες που θα αποκτήσει, μίλησε ο Πάκο Ερέρα στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την επίσημη παρουσίαση

Ερέρα: Χαρούμενος που ήρθα στον Άρη

“Ευχαριστώ τον Άρη για το ενδιαφέρον του για μένα. Δεν ήταν στην αρχή στις σκέψεις μυ να έρθω, αλλά όταν είδα το στάδιο, τη ζεστασιά και άλλα στοιχεία, αποφάσισα να έρθω σε μία ομάδα, μακριά από την πατρίδα μου. Είμαι χαρούμενος για την απόφασή μου αυτή”.

Ο Ισπανός τεχνικός είπε ακόμη:

Για τις επαφές του με τoν Θοδωρή Καρυπίδη, για ενίσχυση και αποφόρτιση του ρόστερ: “Πριν από ένα μήνα έγινε η πρώτη επαφή, ακολούθησαν 2-3 συναντήσεις, θεώρησα πολύ σημαντικό το ενδιαφέρον του και αποφάσισα να έρθω στον Άρη. Αποτελεί ένα στοίχημα για μένα και μου αρέσουν τα στοιχήματα. Όσον αφορά το ρόστερ, συλλέγω πληροφορίες, δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο μέχρι στιγμής. Τις επόμενες μέρες, θα υπάρχουν πληροφορίες και γι αυτούς που θα έρθουν στην ομάδα”.

Για το ισπανικό μοντέλο: “Ο Κίκε (σ.σ. Ερνάντεθ) είναι φίλος μου. Μίλησα μαζί του πριν έρθω στον Άρη και μου είπε να μην το σκεφτώ καθόλου. Μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία. Το λιγότερο σημαντικό είναι το σύστημα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο. Ο πρώτος που θέλω να διασκεδάζω από τον πάγκ0 με το καλό θέαμα είμαι εγώ. Στο βωμό όμως μίας νίκης, δεν με απασχολεί το θέαμα, θα θυσιαστεί”, είπε αρχικά και συνέχισε…

“Μιλάμε με διάφορους ποδοσφαιριστές, θέλουμε να φέρουμε τους καλύτερους. Επιθυμία μου είναι να έρθουν και Ισπανοί, αλλά δεν με πειράζει αν θα είναι από Λατινική Αμερική ή άλλες χώρες. Είναι σημαντικό όμως να υπάρχουν και πολλοί Έλληνες παίκτες γιατί ξέρουν τον σύλλογο”.

Για τον στόχο του Άρη φέτος, όπως τον αποφάσισε με τον Θοδωρή Καρυπίδη: “Ανεξαρτήτως αντιπάλου, θέλω πάντα να κερδίζω. Η διάθεση που είδα από τον πρόεδρο να αποκτήσει ξανά την δυναμική του ο σύλλογος είναι θετική. Δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για θέσεις, ακόμα δεν έχουμε το ρόστερ το δικό μας, αλλά και των άλλων ομάδων. Τον επόμενη μήνα θα έχω εικόνα”.

Για τον κόσμο του Άρη: “Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι, είναι να πάρουν τα θετικά εκτός γηπέδου από τον κόσμο, μέσα στο γήπεδο αυτοί παίζουν μπάλα. Προφανώς αν κάποιος επηρεάζεται αρνητικά από την πίεση του κόσμου, τότε αυτός ο παίκτης δεν κάνει για τον Άρη, θα πρέπει να βρούμε άλλους που να αντέχουν”.

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και την προοπτική να αποκτηθούν παίκτες από την Μπαρτσελόνα Β: “Αρχικά, συζητώ σχεδόν πολύ συχνά με τον Ερνέστο. Όταν ήμουν τεχνικ. διευθυντής στην Εσπανιόλ, είχαμε συνεργαστεί και η φιλία κρατάει πολύ καιρό. Η Μπάρτσα Β είναι μία ακόμα ομάδα που κοιτάμε να πάρουμε παίκτες. Υποβιβάστηκε που σημαίνει ότι θα δούμε παίκτες. Δεν σημαίνει ότι όλοι από εκεί αξίζουν να παίζουν στον Άρη”.

Για το αν είναι κοντά ο Άρης στο να αποκτήσει παίκτες: “Υπάρχει μία ανάγκη, επικοινωνιακή για να ανακοινωθεί μία μεταγραφή. Δεν με απασχολεί αυτό, γιατί με νοιάζει να μην γίνει λάθος. Ο Ερνέστο με συμβούλεψε πως στην Ελλάδα πρέπει να αποκτήσω παίκτες με καρδιά. Υπομονή σε αυτές τις καταστάσεις και ο χρόνος θα σε ανταμείψει. Ίσως την επόμενη εβδομάδα να υπάρξει κάποια ανακοίνωση”.

Για το πόσους θέλει να παραμείνουν από την τωρινή ομάδα: “Η απόφαση δεν είναι μόνο δική μου. Έχω εμπιστοσύνη σε όλους. Μπορεί ο πρόεδρος να έχει συζητήσεις με κάποιον παίκτη και να μην τελεσφορήσει θετικά. Σε λίγες μέρες θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα, για να δούμε και σε ποιες θέσεις, θέλει ενίσχυση. Φυσικά για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, χρειάζεται ένας εξαιρετικός αγωνιστικός χώρος. Για αυτό και γίνονται αυτά τα έργα. Φυσικά είναι επιθυμία μου ο Άρης να παίξει καλό ποδόσφαιρο, αλλά το πιο σημαντικό είναι η νίκη. Είμαι προπονητής και τα κλειδιά τα έχω εγώ, άρα είναι σημαντικό η ομάδα να κερδίζει”.

Για τον Ραούλ Μπράβο κι αν θα είναι στο πλευρό του στον πάγκο: “Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι, παρόλο που υπάρχει θετικό κλίμα και καλή διάθεση. Άρα δεν ξέρουμε ακόμα και τον ακριβή ρόλο του. Θα παραμείνει ο νυν προπονητής τερματοφυλάκων και ο κ. Τέλμο, θα είναι ο γυμναστής. Θα αποκτηθεί ένα ακόμα μέλος για το τεχνικό τιμ”.

Για το αν θα αρκεστεί στον ρόλο του προπονητή ή θα έχει και χρέη σε μικρότερο βαθμό τεχν. διευθυντή, επειδή υπήρξε και παλαιότερα: “Όταν δούλεψα ως τεχν. διευθυντής, είχε προηγηθεί παρουσία μου σε ομάδες, που είχα και τους δύο ρόλους, γιατί μου το ζητούσαν οι ίδιες οι ομάδες. Θέλω να είμαι προπονητής, αλλά αν χρειαστεί να έχω κι αυτό τον ρόλο, μπορώ να το φέρω εις πέρας. Βρίσκομαι όμως εδώ, γιατί θέλω να συμβάλλω ενεργά στην δημιουργία αυτής της νέας ομάδας”.

Για τις εντυπώσεις του από τον Θοδωρή Καρυπίδη: “Είδα έναν άνθρωπο με πάθος, διάθεση να φτιάξει μία μεγάλη ομάδα. Ο κ. Καρυπίδης είναι συνεχώς παρών σε αυτή τη διαδικασία, του να βρούμε τους παίκτες”.

Για τις ακαδημίες και το πλάνο του: “Είναι το πάθος μου να έχω νεαρούς παίκτες. Όταν ήμουν στην Θέλτα, εκείνες τις δύο σεζόν, ανέβηκαν 8 παίκτες, όπως ο Ιάγκο Άσπας, που είναι τώρα στην Εθνική Ισπανίας. Δύο φορές τον μήνα, υπήρχε συγκέντρωση με τους προπονητές των ακαδημιών, που τους περνούσε τη φιλοσοφία του. Δεν ξέρω αν εδώ θα έχω αυτή τη δυνατότητα, αλλά αν την έχω, σίγουρα θα το κάνω”.

Για τον Χοσέ Αρνάιθ: “Δεν θα ήθελα να μιλήσω με ονόματα. Συζητάω με όλο το ισπανικό ποδόσφαιρο, για να φέρω παίκτες υψηλού επιπέδου. Αλλιώς θα αλλάξουμε επίπεδο. Είναι μία περίπτωση του Αρνάιθ ανέφικτη αυτή τη στιγμή, είχε επέμβαση στην Γερμανία, θα αργήσει να αποθεραπευτεί, οπότε δεν θα απασχολήσει τον Άρη τη δεδομένη χρονική στιγμή”.

Για το αν θα είναι Ισπανός, το άλλο μέλος, στο τεχνικό τιμ: ” Δεν θα είναι Ισπανός, ο μοναδικός θα είναι ο κ. Τέλμο. Με ενδιαφέρει να είναι ένας άνθρωπος, που θα ξέρει τι σημαίνει Άρης, οπότε να με βοηθήσει με την γνώμη του για φιλοσοφία και λειτουργία”.

Για την προετοιμασία της ομάδας: “Το πρώτο στάδιο είναι να γίνει στο βουνό. Με ενδιαφέρει τόσο η τοποθεσία, όσο το γήπεδο. Συζητάμε για Ολλανδία στο δεύτερο στάδιο, να μείνουμε 7-10 μέρες, ώστε να δώσουμε μερικά φιλικά”.

Ο συνεργάτης του Πάκο Ερέρα, Τέλμο Ντε Αντρές, σχολίασε από την πλευρά του:

“Με τον Πάκο ξεκινήσαμε το 1995, είμαστε από την ίδια πόλη, φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις, οπότε δεν δίστασα να έρθω. Ο Άρης είναι μία ομάδα με πρεστίζ και στην Ισπανία αλλά και σε άλλες χώρες. Έμαθα ότι είναι μία μεγάλη ομαδα, με ιστορία και υπόβαθρο. ‘Εχω την ίδια φιλοσοφία με τον κόουτς, δεν πρέπει να διαχωρίζεται η φυσική κατάσταση με το υπόλοιπο κομμάτι της προπόνησης”.