ΠΑΟΚ: Επενδύει στον Ταλιχμανίδη με συμβόλαιο έως το 2023

Έναν ακόμα παίκτη από την ακαδημία του αναβαθμίζει ο ΠΑΟΚ, καθώς η μακεδονική ΠΑΕ ανανέωσε τη συνεργασία της με τον νεαρό τερματοφύλακα Χρήστο Ταλιχμανίδη μέχρι το 2023.

ΠΑΟΚ: Επενδύει στον Ταλιχμανίδη με συμβόλαιο έως το 2023

Συνεχίζει την επένδυση στο μέλλον ο ΠΑΟΚ. Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ συγκεκριμένα «έδεσε» σήμερα (19/11) τον νεαρό τερματοφύλακα Χρήστο Ταλιχμανίδη, ο οποίος προέρχεται από την ακαδημία της ομάδας, με επαγγελματικό συμβόλαιο έως το 2023.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ αναφέρει για την ακρίβεια τα παρακάτω:

«Ένα ακόμα παιδί του PAOK Academy που έχει πάρει προαγωγή στην πρώτη ομάδα του ''Δικεφάλου'' ανανέωσε τη συνεργασία του με τον ''Δικέφαλο'' και θα δώσει τις μάχες του τα επόμενα χρόνια με στόχο την καθιέρωση.

Δεν αμφιταλαντεύτηκε ποτέ για τη θέση. Ανέκαθεν τερματοφύλακας ήθελε να είναι. Ενδόμυχα ίσως, λόγω και του πατέρα του. Ο Χρήστος Ταλιχμανίδης φόρεσε γάντια ουσιαστικά στα δέκα του χρόνια, στην ακαδημία του Παύλου Μελά και μόλις στη δεύτερη χρονιά του εκεί έγινε αρχηγός της Μικτής ομάδας της ΕΠΣ Μακεδονίας. Το 2013 ήρθε στον ΠΑΟΚ. Προφανώς για να μείνει.

Ο Χρήστος Ταλιχμανίδης είναι ένα ψηλό, δυνατό παιδί με ιδιαίτερο ταλέντο, χαρακτηριστική ικανότητα με την μπάλα στα πόδια και με στιβαρή, μα ταυτόχρονα ταπεινή, προσωπικότητα. Ως πιτσιρικάς ήταν βασικό μέλος της πρωταθλήτριας της ΕΠΣΜ Κ14 τη σεζόν 2014-15, είχε κυρίαρχο ρόλο και στην πρωταθλήτρια Κ15, όπως και στην Κ17 της σεζόν 2017-18. Στα 17 του έγινε μέλος της Κ19, με την οποία πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα και χάρηκε δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες σεζόν στο Youth League. Στα 18 του, δε, εισήχθη στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Όσο για το τι έχει χαραχτεί στη μνήμη του; ''Είναι όλα στο μυαλό μου, αλλά εκείνο που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα'', λέει ο ίδιος. Ναι, ο Χρήστος Ταλιχμανίδης και ο Χρήστος Τζόλης πανηγύρισαν μαζί εκείνο το 2-1 επί της Μπαρτσελόνα τον Ιανουάριο του 2014, ως μέλη της Κ12 του ΠΑΟΚ.

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε το καλοκαίρι του 2019, οπότε ο Χρήστος Ταλιχμανίδης συμμετείχε στην προετοιμασία της Α' ομάδας. Εδώ ανήκει πλέον, με το μέλλον του να προδιαγράφεται λαμπρό».